Kukaton parveke, kaunis parveke?

Asuin vuosituhannen vaihteessa Helsingissä ullakkoasunnossa, jonka kiistaton helmi oli ikäänkuin asuntoon sisälle vedetty valtava terassi. Se oli minun sieluni ja mieleni maailma – ja kesällä niin täynnä kukkia ja erilaisia kasveja kuin mitä sinne mahtumaan tyylillä sain. Ehkä yksi elämäni parhaista asunnoista ja ainakin huikein terassi ikinä.

Tällä hetkellä asun kesäkodissani Turussa. Itse asunto on niin makea, että varmasti näytän teillekin siitä, omistajan luvalla toki, aikanaan muutamat parhaat palat, mutta näkymä kohti kaupunkia, se on vain jotenkin outo. Laskin nimittäin äsken, että näen makuuhuoneen ikkunoista helpolla pitkin pitkää katua ainakin 80 parveketta. Arvatkaapas kuinka monella niistä on tällä hetkellä kukkia?

Yhdellä parvekkeella, tasan yhdellä. Ilman kiikareita sanoisin, että tuossa yhdessä laatikossa on kolme tummanpuhuvaa pelargonia.

Yllä olevan kuvan nappasin toukokuussa Nizzasta, jossa normiparveke Vanhassa Kaupungissa näyttää suunnilleen tuolle. En tietenkään väitä, että Suomen vähintäänkin haastavissa keliolosuhteissa loputon viljely edes olisi mahdollista, mutta miksei yhtään mitään. Jotain pientä saisi varmasti ihan huokeallakin, jos kukkien ja ruukkujen hinta muodostuu ongelmaksi.

Eikä tämä tilanne muuksi muutu vaikka ajelen kotiin Helsinkiin. Omassa kodissani ei valitettavasti ole parveketta, mutta en kyllä hirmuisesti saa muidenkaan parvekekukista nauttia. En, vaikka minunkin katuni on ikään kuin kaupungin vanhaa aluetta, joten voisi kuvitella, että asunnossa asuu pitkään niissä jo kotiaan pitäneitä ihmisiä. Mutta parvekkeet loistavat tyhjyyttään.

Katsokaapa siis ympärillenne, näettekö asian samoin? Ovatko parvekekukat menneet pois muodista? Eivätkö ihmiset enää ehdi antaa aikaa edes kesän kukkeimmalle hetkelle, vaikka aina puhutaan, että kuinka kesästä pitää nauttia kun se kerran on niin lyhyt.

Toivottavasti olen vain kulkenut itse laput silmillä, toivottavasti joku muu näkee kosolti kukkia ympärillään. Toki on mahdollista, että olen vain jotenkin ylirakastunut kaikkiin kukkiin.

5 thoughts on “Kukaton parveke, kaunis parveke?

 • Vastaa Jani Heiska 14.6.2016 at 09:31

  Laura olet kyllä ihana nainen ei uskoisi,että olet kohta 46 ihanan seksikäs grrrr ja pukeudut tyylikkäästi turkkeihin ym:) pus!

 • Vastaa Hilkka Rosenström 16.6.2016 at 10:04

  Suomessa Ei saa laittaa kukkasia parvekkeelle.
  Aikaisemmin sai, mutta nyt kielto on. Etteivät
  putoa ihmisten päälle?!

  • Vastaa Anneli 16.6.2016 at 10:24

   Eihän sellaista kieltoa ole, ettei saa panna kukkia parvekkeelle. Parvekkeella kukat eivät saa olla parvekkeen kaiteen ulkopuolella vaan sisäpuolella. Kukkalaatikot eivät kuulu parvekekaiteen ulkopuolelle etteivät ne putoa sieltä ihmisten päälle tämä on kielletty.

 • Vastaa Heidi K 16.6.2016 at 16:38

  Kyllä Oulussa ainakin näkee kukkia parvekkeilla – molemmin puolin kaidetta. Tuommosta nykyajan ylisuojelevaa “kukka tippuu jonkun päähän”-sääntöä täällä on harva, jos kukaan, kuullut. Poliisikaan tuskin innostuu kukkaratsioista.
  Kukat ovat aina muodissa kukkaihmisille ja nythän on muutenkin muotia laittaa vaikka minkälaista puutarhaa omalle, pienelle tai suurelle, parvekkeelle. T. Puutarhuri K

 • Vastaa Hannu 19.6.2016 at 14:42

  Antaa kaikkien kukkien kukkia vaan – varsinkin Amsterdamissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *