Pellas Ahvenanmaan saariston sydämessä

pellas ahvenanmaa

Jos lähdet Kustavista Ahvenanmaalle suuntasi käy Vartsalan lossilla Vuosnaisiin ja sieltä Brändön kuntaan. Brändön varsinainen saari on kuvankaunis – itse asiassa niin kaunis, että se pitää kokea ihan itse. Mikään kuva ei nimittäin tee saarten välissä puikkelehtivalle tielle oikeutta. Tiedät, kun koet sen:). Ai niin ja myös Trixies kannattaa kokea Brändön saarella. Tiedät, miksi mainitsen, kun koet senkin…:) #mustekala #skagenröra

trixies Brändö ahvenanmaa

Mutta kelpaa sieltä ottaa vielä seuraavakin lautta ja jäädä yhdeksi yöksi Lappon saarelle ja Pellasiin, tarkkaan ottaen Pellas Gästhemiin.

pellas ahvenanmaa
pellas ahvenanmaa
pellas ahvenanmaa

Pellasia emännöi Tiina, joka on itse asiassa avain onneen Lappon pienissä puitteissa lähes kaikkeen:). Ensinnäkin Tiina tietää Lapposta nähdäkseni kaiken, mitä sinulle voi ikinä tulla mieleen kysyä. Tiina on henkilö, jonka ainakin Pellas-majoittujana tapaat todennäköisesti ensimmäisenä ja viimeisenä, kun tulet ja lähdet Lapposta. Tiinalla on söpönen pieni rantaputiikki, josta voi ostaa Guldvivan ihania koruja sekä Pelle P:n maanmainioita vaatteita.

Ja mikä tärkeää, Tiina on myös se henkilö, joka tuo sitten “the aamiaiskorin” huoneistoosi… (Hävettää tunnustaa, ettei minulla ole Tiinasta sitten yhden yhtä kuvaa, hölmö kun olen).

Pellasin majatalo on varsinaisesti Lappon vanha koulu, joka on muokattu sitten eri tyyppisiksi huoneistoiksi. Meidän ensimmäinen yömme sujui kahden makuuhuoneen, olohuone/keittiö ja saunan kolmiossa – ja nukuin todella hyvin. Itse asiassa ehkä muuten parhaiten koko reissulla syystä tahi toisesta.

pellas ahvenanmaa

Liinavaatteet, jotka voi myös tuoda siis itse, vuokrasimme Pellasista kymmenen euron hintaan ja aamiaiskori maksoi 12 euroa. Huoneistoilla ja pikkumökeillä (yhteisellä suihkulla ja toiletilla) on kaikilla hieman erilaisia hintoja eri viikkoina, tutustu ihmeessä eri hintakokonaisuuksiin Pellasin nettisivuilla. Myös soutuveneen voi vuokrata, mutta tästä minulla ei ole kokemusta.

Paluumatkalla yövyimmekin saunallisessa Pellas Marina-huoneistossa ja se oli kyllä aika ihku. Terasilla saattoi istua ja ihailla suoraan äärimmäisen kaunista vierasvenesatamaa. Sympaattista on seurata hiljakseen myös venelijöitä rauhallisilla iltalenkeillään koiriensa kanssa ja mikä jottei toki muutenkin.

ahvenanmaa pellas gästhem

Ja totta tosiaan, niin Marinaan kuin kansakouluunkin mainittu mainio Tiina tuo aamiaiskorin, jossa on mehua, omena, jogurttia, kunnolla tehty täytetty leipä, kananmuna ja maun mukaan kahvia tai teetä. Tuo aamiaiskorihommeli oli todella kiva. (Noloa – ei kuvaa siitäkään. Mutta kurkkaa ig-storyarkistoistani Åland 1/2020, niin sieltä löytyy.)

Ja kuinkas muuten, Nina-matkaseuralaiseni oli lukenut postauksen ja tässä se nyt on; kuva aamiaiskorista:)

pellas ahvenanmaa aamiaiskori

Pellas palvelee teitä ympäri vuoden ja itse asiassa paljastankin nyt tässä, että palaamme Ninan kanssa Pellasiin syyskuun puolivälissä, joogaamaan. Jeee.

pellas ahvenanmaa

Mutta mitä muihin ympärivuotisiin palveluihin tulee, niin paikallinen kauppa on muutoin kuin kesällä varsin “maltillisesti” avoinna… En aivan tarkoin muista, mutta olisiko ollut jotain tyyliin tunti joka toinen päivä/pari kertaa viikossa tms…

Ravintola Galeasen laittaa ovet säppiin talvikaudeksi kokonaan. Mutta elokuun viimeistä edelliseen viikonloppuun loppuun saakka ravintola tarjoilee mainiota ruokaa. Suositus siis tällekin.

Ja koko Lappolle. Emme tehneet/ehtineet tehdä siellä juuri mitään, mutta silti jotenkin tykkäsin ihan kauheasti. Ja vielä toistan, siinä ensimmäisessä huoneistossa oli äärimmäisen hyvä hengittää ja nukkua sikeästi:).

Viikonloppuja,

Laura

Ps. Jos olet kiinnostunut Ahvenanmaasta matkakohteena, niin lukaise ihmeessä myös kolme muuta blogipostaustani. Niissä kirjoittelen puhtaasti omia kokemuksiani siitä, mikä toimii ja mikä mahdollisesti ei. Majoituksia lienee kymmeniä muitakin, mutta kirjoitin kokemuksia noista kolmesta, joissa me olimme.

pellas ahvenanmaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *