Björnhofvda Gård – timantti maaseudun sydämessä

ahvenanmaa björnhufdfa gård on upea majoituspaikka

Ja sitten Ahvenanmaan reissun majoitusten äärelle. Eli reissun ihan parhaan osuuden kimppuun.

Mainitsin eilisessä postauksessani, jonka löydät tästä, että kirjoitan erikseen majapaikoista, joissa majoituimme viiden yön ajan Ahvenanmaalla. Ajatukseni oli, että yöpyisimme persoonallisissa paikoissa, joissa olisi fiilistä ja sydäntä yllin kyllin.

Olimme ensimmäisen ja viimeisen yön Lappossa Pellas Gästhemissä, yhden yön Saltvikissa Kvarnbo Gästhemissä. Sanoisin, että meidän valintamme olivat aivan superhyviä ja kerron kolmessa seuraavassa postauksessa, että miksi.

Aloittakaamme Eckerön kupeesta Björnhuvudista.

björnhufda gård ahvenanmaalla on jokaisen suostittelun väärti

Rehellisesti myönnän, että kun ajoimme Maarianhaminasta kohti Eckeröä, odottelin mielessäni jotain kivaa pikkukaupunkia, jonka laitamilta löytyisi etsimämme Björnhofvda Gård.

Aivan näin tämä asia ei mennyt, sillä Eckerö tosiaan on niin pieni, että sen ohittamiseen tarvitaan tarkkoja silmiä ja Björnhofvda oli reippaasti kaupungista ulkona. Ihan niin maaseudulla kuin mikään voi olla.

Ensi alkuun ajatus oli, että mitäs mitäs mitäs, lopun kaiken paikalta ei olisi halunnut lähteä millään pois. Kertakaikkisen mahtava kokonaisuus, jota ei voi minun mielestäni liikaa kehua. Ei huokein, mutta minun mielestäni kaikkien maksettujen eurojen väärti. Hintatasosta lisää lopussa.

Mistä aloitetaan. Aloitetaan Jackiesta ja Hansista. Vanha päärakennus on siis Hansin sukutalo ja tämä uusi rakennus, jossa me majoituimme on Hansin omin käsin muutamia vuosia sitten rakentama kokonaisuus. Voi sitten vain kuvitella, että tätä on rakennettu rakkaudella ja pieteetillä.

Rakennusten tyylilaji on hauskasti samaan aikaan siirtomaahenkinen, Hamptons -tyyppinen että mainiosti kuitenkin ahvenanmaalainen. En edes tohtinut kysyä, kuinka paljon työtunteja (saati rahaa) tämän kokonaisuuden kuntoon saattamiseen on tarvittu.

ahvenanmaa björnhofda gård on ihastuttava majapaikka keskellä ei mitään

Talokokonaisuuden viereen oli rakennettu niin sanottu talvipuutarha, jossa oli yläkerrassa kaksi kahden hengen huonetta ja yksi pieni “salanurkkaus” yhdelle nukkujalle.

Etenkin tuo talvipuutarha vei sydämen. Näin itseni kirjoittamassa vaikkapa kirjaa näiden kuvien maisemissa, helposti.

björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
ahvenanmaa björnhofda gård

Se, mikä Björnhofvdassa eniten mielytti oli se, miten pieteetillä kaikki oli tehty. Jackie ja Hans kertoivat, että kun olivat päättäneet, että tähän ryhdytään, kaikki tehdään todella niin, että asiakkaiden sydän jää seudulle.

Ja niinhän siinä toki kävikin. Eikä tässä vielä kaikki. Koska Björnhofvda on kaikesta vähän syrjässä on itsestään selvää, että talossa on lähes loistokas keittiö. Nykyään keittiön sydämenä häärii naapurisaarelainen (suomea puhuva) Tessa ja Tessaa ennen Jackie itse kokkasi kaiken.

björnhofda gård ahvenanmaa

Ja mikä tyyli illallisessa on. Kun tulimme taloon, meiltä kysyttiin, että haluammeko illastaa ja että illallisen alkudrinkeille kokoonnutaan kello 18.30. Pakko myöntää, että tämä kysymys ja etenkin alkudrinkin kellonajan tarkkuus vähän jopa yllätti ja jotenkin päädyimme sopertamaan, että varmaankaan emme syö. Tähän Jackie aurinkoisesti, että olettekohan aivan varmoja, meillä on nimittäin loistavaa ruokaa…

Ja seuraavana iltana mekin tiesimme sen, että näin on. Kerroimme jo aamiaisella, että osallistumme illalliselle ja sehän oli – no kerrassaan herkullinen.

björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa illallinen on erinomainen ja rahansa väärti
björnhofda gård ahvenanmaa

Alkuruuaksi manteliperunaa, siianmätiä ja savustettua keltuaista, pääruoaksi taimenta ja uusia perunoita ja jälkiruoaksi kardemummakakkua, punaviinimarjoja ja suussa totisesti sulava jäätelöpallo.

En varmasti tarvitse mainita, että myös talon viinikellari oli kunnossa ja ruoan kanssa sai tilata toki erinomaista viiniä.

Tärkeintä kaikesta oli niin illallisella, aamiaisella kuin koko hotellissakin koko ajan oli kuitenkin tunnelma. 20-luvun ihanaa musiikki soi koko ajan jossain hiljakseltaan, kenelläkään ei ollut kiire minnekään, huoneemme (superior double) sängyt olivat ihanan upottavat, kylpyhuoneet uutuuttaan hohkaavan siistit ja mitä vielä.

björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa

Ai niin, mainitsinko iltapäiväteen. Se on tarjolla jokaisena iltapäivänä ja sen tarina juontaa historiansa taas Jackien englantilaisiin juuriin – siis jotain vanhaa ja jotain uutta ja jotain perinteistä.

Voin suositella Björnhofvdaa ihan koko sydämestäni. Lapsiperhemajoitus ei ole tällä kertaa kyseessä, mutta toki lapset ovat tervetulleita esim. silloin, jos vuokraa perheelleen koko talvipuutarhan.

björnhofda gård ahvenanmaa

Meidän huoneemme maksoi 170e yöltä ja kolmen ruokalajin illallinen talon asukkaille 47 euroa, mitä pidin kyseisestä illallisesta hyvin kohtuullisena.

Unohdan varmaan kertoa vaikka ja mitä, mutta kysykää ihmeessä, jos jokin asia jäi askarruttamaan. Teen tällaisen samanlaisen postauksen vielä kahdesta muustakin majoituksesta, joista kumpainenkin oli omassa lajityypissään ihana. Ja teen nämä postaukset ihan maksavana asiakkaana rakkaudesta lajiin – sisustamiseen, Ahvenmaahan ja matkailuun.

Matkailu kotimaassa on ehdottomasti jokaisen postauksen väärti sanoisin minä.

Iloa alkavaan viikkoon,

Laura

Psst. Alimmaiset kuvat ovat vanhan päärakennuksen sviitistä, joka on myös aivan normaalisti majoituskäytössä!

björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa
björnhofda gård ahvenanmaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *