Pyöreät muodot kunniaan!

Olen aina ollut pyöreiden muotojen ystävä. Ja nyt puhun huonekaluista ja matoista – tässä jutussa myös peileistä. On aivan mahtavaa, että yhä useammat huonekaluvalmistajat ovat oivaltaneet pyöreyden efektimerkityksen – pyöreä antaa aina tilaa ympärilleen ja tuo aivan valtavasti avaruutta.

Jos siis mieleesi jää tästä kirjoituksesta ainoastaan yksi asia; muista että haastavaan tilaan, kapeaan tai suikulaan, pelastus on aina pyöreä matto tai pyöreä pöytä.

Mitä sitten itse näen juuri pyöreässä pöydässä. No, ensinnäkin pidän tyylistä, jolla tuolit saa pöydän alle. Pidän myös ajatuksesta, että aika usein pyöreän pöydän äärelle mahtuu paljon porukkaa, koska ikävät isot pöydänjalat eivät vie tilaa.

Pidän pyöreistä pöydistä myös tarjoilutilanteessa, se on helppo kiertää ja siihen saa kauniisti esille kaiken. Itse näen myös, että pyöreän pöydän päälle on helppo sovittaa kaunis valonlähde. Ei tarvitse miettiä valaisinryhmiä tai niiden asettelua, voi valita yhden ja juuri sen, johon on ihastunut.

Ja mikä sitten se aivan tärkein, se on efekti lisätilasta. Kun nurkat niin sanotusti jäävät pois, silmälle tulee huomattavasti enemmän tilaa niin ikään. Ja juuri tämän saman efektin antaa pyöreä matto, kun korostus ei mene suorakulmaisuuteen, jää tilasta huomattavasti sen oikeaa kokoa suurempi vaikutelma.

Mitä sitten sisustukseen tuovat pyöreät peilit? No, yksiselitteisesti mielettömän upean sisustuselementin, lisää tilaa ja kauneutta. En ehkä ole pitkään aikaan ollut mistään niin innoissani, kun hivellessäni kuvan peilejä. Suunnittelin kotiini jo niin monia pyöreitä isoja peilejä, että siitä kodista taitaa olla tulossa todellinen peilisali… No, leikki leikkinä, mutta kaunis se on ja efektillisesti niin tyylikäs.

Tässä pyöreysintoilussani pitää tietenkin muistaa, että jos peilin halkaisija on 1000mm, niin se ei kuitenkaan ole aivan joka tilan elementti. Eli tässäkin pitää pitää suhteet mielessä, kuten sisustuksessa aina. Pieneen tilaan pieniä asioita – isoon tilaan isoja juttuja. Onneksi maailmassa on siis pieniä pyöreitä pöytiä, pieniä pyöreitä mattoja ja myös hiukan pienempiä pyöreitä peilejä.

Ihanaa viikonloppua ja etenkin huomista Ystävänpäivää kaikille!

One thought on “Pyöreät muodot kunniaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *