Nothing but green!

On itse asiassa melko hämmentävää, miten joku väri vähitellen vain vähitellen alkaa tuntua omalle. Näin on käynyt vihreän kanssa omalla kohdallani. Koen vihreän nykyään elämänilon, uudistumisen, tulevaisuuden ja tietenkin kesän värinä. Hieno väri, täynnä raikasta otetta ja positiivisuutta

Mutta vielä suuremman vaikutuksen Tukholman huonekalumessuilla vihreää seinää vasten asetettu huonekalutehdas Erik Joergensenin  Corona tuoli. Ei sillä, ettäkö tämä(kään) tuoli uutena tähän valmiiseen maailmaan olisi tullut, mutta sen monivärinen ulkoasu. Just perfect, huikaisevan hieno.

Tuolilla on oma erityinen historiansa. Kun Poul M. Volther suunnitteli tämän tuolin Tanskassa vuonna 1964, hän tuskin tiesi, kuinka suuri hitti siitä tulee. Itse asiassa sinä saatat tunnistaa tuolin monestakin eri yhteydestä, onhan se esiintynyt lukuisissa eri elokuvissa ja musiikkivideoilla. Huonekalutehdas Erik Joergesenin koko tarinaan sillä lienee ollut valtava vaikutus niin ikään, tuolin sanotaan vaikuttaneen yksittäisistä tuoleista eniten koko Joergesenin vuonna 1954 alkaneeseen tarinaan.

Tähän Coronaan en uskaltautunut istumaan, mutta Corona-tuoli on itse asiassa erittäin hyvä istuttava ja kroppa asettuu siihen vallankin mainiosti. Ja kyllä, ellei vielä tullut selväksi, niin Tanskastahan tämäkin tietysti tulee. Mietin vakavasti, että vaikka olen aina haaveillut Voltherin aikalaissen Arne Jacobsenin Egg-tuolista, niin olisiko tässä sen korvaaja. Ja missä värissä, tummassa vai vaaleassa nahassa…vai ottaisinko kuitenkin tässä postauksessa esitellyn version. KYLLÄ!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *