Moni vene – sisältä kaunis!

Ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, mikäli ei välttämättä heti ymmärrä ajatella, mitä yllä olevassa kuvassa on. Nopeasti katsottuna tarjolla on hyvännäköistä sohvaryhmää, mutta sitten ehkä tarkempi tutkailu paljastaa tilanteen todellisen laidan; vene, sehän on vene!

En toki ole aivan varma, pitäisikö näitä Venemessuilta löytyneitä kaunokaisia enää edes veneiksi kutsua, moottorijahti saattaisi ehkä olla oikeampi ilmaisu. Niin tahi näin, termit eivät ole tämän postauksen tärkein asia. Tämän tuokion tärkein asia on näyttää teille, kenties veneistä ei niin kiinnostuneillekin, millaisia upeita sisustuksia ja kesäkoteja näistä parhaimmillaan löytyy. Ja samaan syssyyn tietenkin korostan sitä, että yksikään kuvatuista venhoista ei ole tarkoitettu mattimeikäläisen eikä monen muunkaan meikäläisen kukkarolle, mutta kuten jo aiemmassa kesää ja veneitä sivunneessa kirjoituksessani sanoin; haaveilu on ihmiselle AINA ja IKUISESTI sallittua!

Ja vielä toim. huomio tähän kohtaan: tämän kirjoituksen tarkoitus ei myöskään ole olla veneammattilaisen puheenvuoro tarjonnasta potentiaalisille ostajille, tämän kirjoituksen tarkoitus on VAIN fiilistellä, ja matkaan laitan niin paljon faktaa kuin allekirjoittaneella on. Tervetuloa ihailemaan!

Tein Venemessuilla tätä kirjoitusta mielessäni pitäen kiertueen megaveneisiin, kahteen kotimaiseen ja kahteen ulkomaiseen tuotteeseen. Näissä ensimmäisissä kuvissa esillä upea Sunseeker Predator 57,  joka nyt lähinnä voi tulla vastaan vaikkapa Monacossa. Mutta minun kiertueelleni tämä valtava vene toi mukaan perinteisen ja arvostetun venetehtaan Iso-Britanniasta. Ja kuten kuvatkin kertovat, ihan valtavan paljon ns. moitteille ei tarvinnut jättää sijaa. Kun jokainen kohta hivelee tyylikkyydessä huippuaan, voi vain kuvitella itsensä ja kaveriporukkansa tämänkin veneen kannelle… Huhuu, anybody???

Sitten hypätään puolalaisen kaunottaren, Galeon 445 Hts n sisätiloihin. Maininnan arvoinen asia heti kättelyssä on se, että kyseinen vene valittiin Venemessuilla vuoden matkamoottoriveneeksi, onnea!

Voi kuinka kaunista ja loppuun saakka tyyliteltyä. Tällä kuvissa esiintyvällä veneellä on jo uudet, onnelliset omistajat ja nyt voitte ihastella sitten heidän makuaan. Kaiken kun nimittäin voi sisustaa ja valita juuri sellaiseksi kuin mitä itse haluaa. Miellyttääkö wenge, no, silloin mennään wengellä, jos taas saarni on asiakkaan mieleen, valitaan se. On uskomatonta, millaisia luomuksia isoista aluksista pystyy sisustusalan ammattilaisten kanssa rakentamaan. Ja kuulemma sisustuksia joskus, hieman vaativamman asiakkaan vastaan sattuessa, voidaan vaikka laittaa kertaalleen myös uusiksi ennen käyttöön ottoa…

Ja voi näiden veneiden keittiöitä. Käsittämättömän upeita luomuksia ja täydellisiä kotien keittiöitä. Uunit moneen tarpeeseen, pinta- ja tasomateriaalit toiveiden mukaan, olen aina yhtä sanaton näitä katsellessani. Eikä näissä nyt vielä sinällään kaikki, pitää ottaa huomioon, että kaikista isoista veneistä löytyvät myös täydelliset keittiöt, useimmiten grilleineen päivineen, myös kannelta. ja näin.

Olisiko hyvä hetki hypätä takaisin Suomeen ja kalajokis-kokkolalaiseen Grandezzaan? Kyllä, teemme niin ja suoraan sen keittiöön.

Tässä kirjoitellessani olen jo moneen otteeseen katsonut ympärilleni ihan omassa kodissani. Alkaa nimittäin tuntua sille, että vaikka minun ei tarvitse elää umpikaappien ja kokonaisvaltaisesti integroitujen kalusteiden maailmassa, niin silti täällä alkaa näyttää hieman tylsälle… No, leikki leikkinä. Teille, jotka ette ole tuttuja veneilyn kanssa ehkä huomionarvoinen asia näissä sisustuksissa on se, että 98% veneessä kaikki on kaappien sisällä, seinien takana, ja kuten varmasti huomaatte, irtotuoleja ei juurikaan harrasteta. Käytännön syyt tietenkin sanelevat veneen sisustamisessa tämän asian.

Vielä esille yksi kotimainen, Targa 44. Olen kovasti iloinen siitä, että Suomessakin osataan, eikä Targan kanssa tarvitse kovin kauas Kokkola- Kalajoki -akselilta lähteä, Targat tehdään ja suunnitellaan Maalahdella ja Uusikaarlepyyssä. Itse vene oli näistä tutustumistani ehkä jotenkin krouvein, mutta erittäin kauniissa mielessä. Ehkä tässä veneessä tuoksui eniten Pohjanlahti, mutta miettikäähän tekin. Seuraavat kuvat siis mainitusta aluksesta.

Tähän päättyy Laura R:n venekiertue. Toivottavasti olet nauttinut matkassani. Mikä olisi sinun suosikkisi, jos saisit valita? Muistan ja tiedän jotakuinkin hinnat, jätän mainitsematta:)))

Mutta laitan vielä loppupiristykseksi pikkusen veneen kuvan tähän loppuun. Oikeasti pikkusen. Tämä tuli vaan minua vastaan ja otin kuvan. Koska tämä oli niin suloinen eikä tarvinnut liikoja kuvata sisustusta. Ottaisin 🙂

2 thoughts on “Moni vene – sisältä kaunis!

  • Vastaa Mikko 24.2.2016 at 09:49

    Todella hienoja kuvia. Ja ei noi ainakaan tavallisen kuolevaisen veneitä kaikki ole. Yhtä kaikki jokainen meistä veneilijöistä voisimme välillä sisustaa jopa meidän omia veneitä noin kauniisti. Tuo oranssi väri on nyt ilmeisen pop kun sitä löytyy veneiden rungoista sekä sisustuksen korostuksista…

  • Vastaa LauraR 24.2.2016 at 09:58

    Kiitos! Onhan nuo todellakin upeita ja kyllä, eivät ole tavallisen kuolevaisen veneitä. Tuon Sunseekerin hinta muistaakseni 1,6 milj….. Ja mitä tulee oranssiin, sehän on mainio väri veneessä. Oranssia, kirkasta punasta ja sinistä, siitähän se kesävene on tehty, ja kyllä tavallistakin venettä voi kauniisti tuunata::))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *