Minä ja musta.

Suhteeni mustaan on sisustuksessa ehkä mutkaisin juttu. Olen aina nähnyt mustan hienouden siinä samassa, kun olen tunnistanut sen synkkyyden. Ottaisinko itse esimerkiksi kokonaan mustan keittiön? En, koskaan. Pahoittelut jyrkästä mielipiteestä.

Myönnetään, että yllä olevaan kommenttiin on tietenkin aivan käytännönkin syynsä; miksi ihmeessä lähteä ihan tietoisesti taistelemaan heijastuskuvien, sormenjälkien ja pölyhiukkasten kanssa, mikäli siihen ei ole aivan pakottavaa tarvetta. En ole vielä koskaan nimittäin nähnyt mustaa keittiötä, jossa näiden ongelmien kanssa ei oltaisi ihmeissään.

Mutta myönnän kuitenkin mustan visuaalisen hienouden ja sen, miten se terävöittää kaiken ympärillään. Pieni, edes pieni, pala mustaa kodissa ja kaikki muu mustan ympärillä suorastaan loistaa.

Ja tämä asia on helposti testattu! Mikäli mietit, mitä kotisi sisustus huutaa, laita tuolin nojalle vaikka musta päällystakki ja katsele kokonaisuutta. Ja kas, mitä todennäköisimmin lähdet hankkimaan tauluun mustat kehykset, valko-mustaraitaisen maton tai vaikkapa mustalla säväytetyt sohvatyynyt. Helppoa, eikö vain.

On tietenkin vielä yksi asia, jonka mustaa läsnäoloa olen niin ikään elämässäni pohtinut. Ja se on musta nahkasohva. Itse asia tuntuisi omassa kodissani aivan hassulle ajatukselle, mutta niin vain jälleen maailma muuttuu, jos näkee kyseisen tuotteen sen oikeassa kontekstissa.

Nimittäin lähtisin jopa väittämään, että musta, hieman kulahtanut, nahkasohva näissä kuvissa on aivan mielettömän tyylikäs. Edelleenkään en ottaisi omaan kotiini, mutta nyt olen jo valmis antamaan mahdollisuuden keskustelulle:)

Mustasta väristä huolimatta, lumista ja mukavaa viikonloppua! terkuin, LauraR

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *