Ja nyt se parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

Täältä se tulee, nimittäin yksi nuorekkaimpia parikymppisiä, joita tunnen. Siis keittiöistä, jos puhutaan.

Kirjoitin teille taannoin oman kotini tarinan, jonka löydät täältä ja joka muuten ihan oikeastikin kannattaa lukea ennen tätä keittiöpostausta. On nimittäin suhteellisen monen asian summa, että asun tässä kodissani ja että olen viihtynyt näin pitkään. Samoin tein tuosta postauksesta tuli myös yksi kaikkien aikojen suosituimmista postauksistani, kiitos siitä kuuluu tietenkin teille.

parikymppinen keittiö

Postaus oli johdanto tähän, mitä nyt luette. Minua edeltäneet asukkaat nimittäin ehtivät asua tässä kodissa vain vajaan pari vuotta, kun he yllättäen saivat omakotitontin muistaakseni Tuusulasta. Niin muodoin he teettivät käytännössä isoimman remontin ja minä muutin sisään. Yksi merkittävimmistä asioista oli se, että he avasivat tilan isoksi avonaiseksi kokonaisuudeksi ja näin keittiöstä tuli avokeittiö. (Sohvapostauksessani näet, miten olohuoneeni aukeaa ruokailutilaksi ja keittiöksi, kas napauttamalla tästä.)

Muistan mainiosti heidän kertoneen minulle, että valitsivat Ikealta keittiökaapistoja, että toivottavasti ne miellyttävät myös minua. Ja minuahan ne miellyttivät. Olen yhä edelleen sitä mieltä, että minulla on vaan aika kiva keittiö. Ja onko ikääntymisessä nyt mitään pahaa…? (Nykyisiin Ikean malleihin voit tutustua muuten vaikka tästä linkistä.)

Myönnän kuitenkin, että minulla on välillä vähän suorastaan nolostunut olo siitä, että sisustusalan ihmisenä itselläni on keittiö, joka on näin vanha. En tiedä onko siihen syytä, mutta näin hölmösti nyt ajattelen. Tai no, ehkä olen pikemminkin ajatellut. Nykyään toisinaan ja toki myös kiitän itseäni siitä, että olen pitänyt kaikkea niin huolella, ettei turhaan uuden hankkimiseen ole ollut syytä.

parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

Mistä aloitetaan? Saarekkeesta. Siinä merkittävintä on tuo taso. En osaa sanoa, että  onko tasokin peräti Ikeasta, mutta varmuudella voin sanoa yhden toisen asian. Minun aikakaudellani olen öljynnyt tuon pinnan kerran ja siinä se. Olen pitänyt sitä suht huolella, mutta en mitenkään varjellen. Muutaman kerran näiden vuosien aikana olen sen sijaan hankkinut Ikeasta tuon uuden leikkuutason ja se on riittänyt. Tasolle täysi kymppi.

Liesituuletin on ehkä eniten tässä kaikessa ikiaikaisen näköinen ja oloinen. Ei sillä etteikö se jotenkuten toimi, mutta ehkä aika on tehnyt tehtävänsä. Ehdottomasti pitäisi saada uusi ja tehokkaampi, mutta kyllä sitten pitää tehdä kokonaisvaltainen uusi remontti jo.

parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

Keittiön toisen puolen rosteritaso on säilynyt vallan mainiosti, ei mitään valitettavaa. Noin isossa kuvassa miettisin kuitenkin mahdollisen uuden keittiön yhteydessä sitä, että ottaisinko pinnan, jossa näkyvät kaikki pölyhiukkaset ja pyyhkimisen jäljet, mutta näin on pärjätty. Talouspaperia vain pintojen kuivaamiseen eli raitojen poistamiseen on tietenkin kulunut.

Kaapit. Ei mainittavaa oikein mihinkään suuntaan. Luonnollista on, että tuo astiakaappi on ehkä jo hieman aikaa nähnyt, mutta olosuhteisiin nähden minusta sisäpinnat siinäkin ovat kestäneet aikaa enempi kuin mainiosti.

Tekniikka on toiminut käytännössä moitteettomasti, mitään kohtia en ole joutunut vaihtamaan saati korjaamaan.

parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

Yritin tässä kirjoittaessa kuumeisesti etsiä edellisten asukkaiden minulle jättämää ohjeistusta siitä, mitä kaikkia materiaaleja asunnossa on käytetty. Sain siis heiltä mainion pienen paperin kaikkea tietoa, mutta en löydä sitä mistään. En jokaiseen keittiöön kuuluvasta sekalaatikosta, jossa luulin sen olevan, enkä käyttöohjeiden joukosta, missä ovat kaikki muut. Ärsyttävää. Sitä ei siis ole missään paitsi, että tiedän varmuudella senkin paperin jossain olevan. Minä kun en heitä mitään pois.

parikymppinen keittiö

Ja mitäs muuta sitten. Voisin kuvitella, että joku katsoo kauhulla, että kuinka paljon kaikkea tavaraa keittiössäni on, mutta minulle tämä on juuri passeli. Tykkään lahjaksi saamistani pienistä jutuista, tykkään ylipäänsä ottaen siitä, että minulle tärkeät asiat näkyvät. Mitä ihmettä teen niillä kaapissa?

Keittiön hienoa kahvikonetta olen käyttänyt pari kertaa, mutta rakastan sitä upeana esineenä. Pieni taulu takaseinässä on täynnä muistoja. Keltaiset mukit olen ostanut kuvatessamme Suomen kauneinta mökkiä ja olisiko paikka ollut Velkua. Alessin sitruspusertimen olen saanut vuosikymmeniä sitten meidän Ihoden naapurilta Tuirelta, Inari-pullo tuo minulle tuulahduksen Pohjois-Lapista ja mitä vielä.

Elämässä on ihan tärkeintä se, että se on omannäköinen.

Ihanaa viikonloppua, minulle se tarkoittaa kahden keittiön sekalaatikon inventaariota…

laura

parikymppinen keittiö

parikymppinen keittiö

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *