Ihana pieni Tambur Södermalmilla

tambur

tambur

Tämän päivän tavoitteeni Tukholmassa oli vierailla viidessä museossa. Mutta kuten usein, niin nytkin, tämä mainio tavoite jäi toteutumatta moninaisten eri syiden vuoksi.

Ettei museohehkutukseni nyt aivan jää hurskasteluksi niin todetaan, että ykköstargettini Hallwylska Museet oli tänään maanantaina kiinni. Ja itse asiassa muuten aika moni muukin paikka, jossa ajattelin käydä.

Dusty Decon rautaovella oli lappu, että he ovat seikkailemassa ja hakemassa uutta inspiraatiota, Stiltle oli muuten vain maanantaina kiinni ja tätä rataa. Näin siis maanantaini muodostui hyvin erilaiseksi kuin sen alunperin piti.

Eli. Aamun pari ensimmäistä tuntia hoidin työjuttuja ja sen jälkeen otin kävellen suunnaksi Södermalmin! Te, jotka olette kenties seuranneet blogiani pidempäänkin tiedätte, että minä hyvin harvoin “pyörin” tuolla puolella kaupunkia.

Tänään minut kuitenkin vei sinne ajatus siitä, että haluan nähdä NOFO-hotellin, jonka varauksen lopulta viime viikolla peruin. Ja turhaan. Se oli IHANA. Siis pelkästään aulatilojen ja viinibaari/ravintolan perusteella voin sanoa, että suosittelen hotellia. Laittakaa siis nimi mieleen NOFO – hotel Södermalmilla.

Ja väliaikatieto myös tästä hotellista, jonka sängyllä par´aikaa tätä kirjoitan. Olen kuninkaanlinnan vieressä Skeppsbronilla Hotel Gamla Stan issa. Sijainti on erinomainen, joskin tepsuteltavaa vaikkapa Sturegallerianiin riittää. Hinta-laatu-suhde on täydellinen. Hotellin nettisivujen kuvat vastaavat täysin todellisuutta, Queen-huone on passeli yhdelle, mutta varmasti kaksikkonakin tässä pärjäisi. Suositus siis myös tälle.

stank stockholm

Mutta siis takaisin sinne Söderille, NOFOn jälkeen löysin kulman takaa sekä lifestyleliikkeen, josta ostin mekkosen. Stank Stockholm. Aika jees putiikki itse asiassa. Jos tykkäätte yllä näkyvän kuvan meiningistä käykää ihmeessä Folkungkatan 79ssä.

Mutta ehdottomasti teidän pitää jatkaa samaa katua eteenpäin, kunnes törmäätte alla näkyvään kylttiin.

tambur

tambur

Ja siittä sitten ovesta sisään. Pieni, kahden huoneen putiikki ja niiiiiiin ihana. Olisi tehnyt mieli hankkia sekä astioita, yksi sohva, nojatuolikin olisi kelvannut, tyynyistä ja patsaista puhumattakaan. Tämä Tambur on vain sympaattisen ihastuttava.

Juttelin muutaman sanan myyjättären kanssa ja hän kertoi, että liikkeitä on ainakin toistaiseksi yksi, mutta kertoi samaan hengenvetoon heillä olevan myös nettiputiikin.

Myöhemmin tutkin myös itse kaupan nettisivuja todetakseni, että tässä 2015 perustetussa liikkeessä on ihastuttava idea pyrkiä sekä kestäviin tuotteisiin, mutta myös siihen, että uudet lahjakkuudet saavat paikan, jossa myydä tuotteitaan. Heidän nettisivuillaan pääset tutustumaan hyvin moninaiseen tuote- ja tekijäkirjoon.

tambur

tambur

tambur

tambur

tamburMitäs tykkäätte? Mahtuisiko Tambur myös teidän kävelykierrokseenne? Minä saatan tulla vielä joku päivä uudelleenkin.

Huomenna sitten pitkä päivä messuilemassa, askeleita, kuvia ja ideoita keräämässä. Nyt lähden vielä piipahtamaan ennen yöunia tuossa aika lähellä. Löysin nimittäin eilen paikan, joka kantaa nimeä Stockholms Gästäbud. Oivalsin myös eilen, miksi paikka saa kaikkialla viisi tähteä, varmaan siksi, että ovella oli siis jono illalla.

Jonohan siellä lienee nytkin, mutta yritetään. Naapurimaamme husmanskost on sen väärti…

laura

psst. jos haluatte lukaista mitä olen Tukholmasta aiemmin kirjoittanut, niin blogiin vain hakusanaksi Tukholma. Mutta tässä linkissä yksi hyvin omannäköiseni tarina…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *