Altaaseen ulkona Helsingin keskustassa, miksi ihmeessä?

allas helsinkiKuten todettua, en juuri uuden vuoden lupauksia tee, mutta tänä vuonna niitä tein ja aion yksiselitteisesti myös pitää niistä kiinni. Ainakin parhaani mukaan. Kaikki lupaukseni voit lukea täältä.

Siksi aloitin jo uudenvuodenpäivän iltana ja suuntasin askeleeni (tosin valitettavasti autoillen) kohti Helsingin keskustan Allas Sea Poolia. Jo jonottaessani sitä tammikuista tarjousta kävi selville se, että tiloissa olisi ennennäkemätön ruuhka. Ja sitähän se oli, ennen näkemätön ruuhka tosiaan.

Allas Sea Poolin pukuhuoneet kun eivät noin muutenkaan voi hirvittävästi tilasuunnittelullaan ylpeillä saati sitten juuri nyt, kun kaupunki on täynnä turisteja ja jokainen heistä haluaa myös pulikoimaan ja nauttimaan tästä ainutlaatuisesta kokemuksesta.

Tuntui rehellisesti sille, että olimme pukeutumassa päällekkäin ja pitkittäin ja saunakin oli niin vihoviimeistä paikkaa myöden täynnä, että juuri ja juuri mukaan mahtui (kaikki turistit muuten uikkarit päällä saunassa, kaikki me muut emme). Mutta kaikesta huolimatta sopu säilyi hyvin koko ajan. Itsekin olin yllättävän rennoin rantein matkassa.

Isossa kuvassa tietenkin ruuhka on hyvä asia, onhan pääkaupungilla näin tarjottavanaan jotain ainutlaatuista koettavaa. Lämmintä vettä taivasalla ja etenkin iltasella ruotsinlaivojen lähtöön lipuaminen on todella ylvästä katseltavaa. Eikä se maailmanpyöräkään hassumpi siinä silmäin eessä ole. Voit muuten kurkata, mille Allas näytti huhtikuussa tästä postauksestani.

allas helsinki

allas helsinki

allas helsinki

Siis mikäli näkee, siis ympärilleen. Minulla kun sattuu olemaan hieman ongelmia nökemisessä kauas ja toki tämä sitten aktivoituu etenkin pimeässä. Mutta mitäs te kaikki “tämännäköiset” sanotte siitä, kun koko alueen peittää sitten vielä tuuman paksu höyry. Voi heh ja huh.

Välillä olin nimittäin siinä(kin) pisteessä, että minun piti kysyä valvojilta, että mitä on kello ja lopulta selvisi myös, että koko reunimmainen allasväli olisi ollut pelkästään vesijuoksijoille. Siellä olikin koko tuntinani, jos oikein näin, noin kolme ihmistä ja tässä meidän pulikointipäässämme ainakin kolmekymmentä ellei jopa hieman enemmän.

allas helsinki

Mutta hyvin meni. Menen uudelleenkin. Ostin siis 4 kk tarjouskortin, jolla saa käydä altaalla vapaasti tuon ajan ja hinta oli 120 euroa. En tiedä mitä mieltä te muut olette, mutta minusta tuo oli helsinkiläisittäin aivan superedukas. Jos vielä pystyisin käymään siellä, siis jos menen autolla, ennen tai jälkeen päiväparkkimaksuajan, niin sehän olisi kerta kaikkiaan passeli hinta.

Ja hei sitten vielä kaikille myös pieni englannin tunti. Nimittäin siinä pulikoinnin alla luki “dipping”. Sen sentään näin, kun niin monta kertaa menin ohi lähietäisyydeltä ja hymyilin sille monasti. Mutta kyllä se niin oli ja tarkoittaa, että pulikointi on vähän niinkuin dippailua veteen.

Oppia ikä kaikki siis,

Laura

allas helsinki

allas helsinki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *