Mitä tarkoittaa rohkea värien käyttäjä?

värien käyttäjä Aina silloin tällöin kuulee sanottavan, että onpas joku rohkea värien käyttäjä. Tai, että minä kyllä tykkään väreistä, mutta minulla ei ole rohkeutta käyttää niitä. Yleisesti ottaen minulla on tunne, että melko moni ihminen ihastelee värikkäitä koteja mutta samanaikaisesti tuntee suurta voimattomuutta mahdollisen oman värikkään kodin edessä.

Ihan yhtä usein kuulee niitä kommentteja toki, että tykkään väreistä, mutta ei voi käyttää niitä koska ehkä joskus myy kodin tai jotain sen kaltaista. Minulla on itselläni puna-turkoosi-valkoinen kylpyhuone, jonka itse suunnittelin ja jonka remontti tehtiin 2010. Takana on ihanan värikäs kahdeksan vuotta.

Olohuoneeseen halusin Designers Guildin vaaleanpunaista, ylvästä tapettia ja laitoin sitä. Siinä on sekin ollut jo kolmisen vuotta ja hyvin on mennyt. Kukaan vieras ei ole kääntynyt kannoiltaan meille tultuaan vaan pikemminkin ihastellut “rohkeuttani”. Toki pakko myöntää, että vaikka tapetti ihana onkin, niin onhan se hallitseva – vaikka ihana.

Jos vielä palaan otsikkoon, että mitä tarkoittaa rohkea värien käyttäjä ja kuka sitten on sellainen, niin onhan tietenkin totta, että toisilla on ns “värisilmä” siinä missä joku toinen tiedostaa, ettei osaa yhtään yhdistellä värejä. Totta aina asiassa toinen puoli.

No mutta. Tulen blogissani palaamaan värien käyttöön niin monta kertaa, että nyt voidaan jo keskittyä näihin ihaniin naapurimaamme kuviin, joissa värien käyttö on siis taitavaa, suorastaan mielettömän hienoa. Värejä on käytetty paikoin todella voimakkaina ja paikoin niillä on hieman peesailtu muita tiloja. värien käyttäjä

värien käyttäjä

värien käyttäjä Samoin näissä kuvissa kannattaa huomioida se, miten tyylikkään taitavasti keittiö rauhoittaa tätä kokonaisuutta. Sekään ei ole perinteisessä mielessä pliisu, mutta toimii todella kauniisti vaaleanvihertävänä tasoittajana. Huomatkaa myös keittiön välitilan laattojen tiililadonta.

Vuosikausiahan tuota jo käytetty on, mutta en vain voi sille mitään, että tuo toimii ainakin minun silmääni aina ja vain. Mikäli ikinä pääsen sen oman keittiöremppani pariin, niin uskoisin, että tiililadontaa tullaan näkemään siinäkin keittiössä. Itse asiassa lähiaikoina sitä tullaan näkemään myös yhdessä uudessa projektissani, josta lisää myöhemmin…

Mutta siis tiililadonnalle iso suositus. Toimii tuolla fasettihiotulla laatalla tai ilman fasettiakin, joka toki normaalisti nostaa laatan hintaa kovin. Kannattaa myös antaa tiililadonnalle mahdollisuus muunkin mallisen laatan kanssa. Se on nimittäin yllätävän ok, vaikka olisi kyse esimerkiksi 15×15 laatasta. värien käyttäjä

värien käyttäjä

värien käyttäjä Ja vielä herkulliseksi lopuksi  lisää tymäkkää värien ilotulitusta. Makuuhuoneeseen mennään tässä kodissa walk in – vaatehuoneen läpi. Ei kuulu millään muotoa omiin suosikkiratkaisuihini, mutta jos tuohon pitää päätyä, niin silloin kokonaisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti. Vai mitä mieltä olette?

Laura

(Kuvien käyttöön kysytty lupa. Photos allowed for use in this blog by source: ALVHEM) värien käyttäjä

värien käyttäjä

värien käyttäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *