Tuokoon uusi vuosi 2019 tullessaan…

uusi vuosi

 

Hyvää uuden vuoden huomenta. Tässä sitä kirjoitellaan ja ihmetellään, että mitenkäs tämä uusi vuosi käynnistetään. Ja nyt puhutaan siis koko vuodesta, ei siitä, että katson tänään(kin) Ylen Tour de Ski -lähetystä:)

Taisin kirjoittaakin, etten juuri aio lupailla mitään, koska tiedän kuitenkin, etten ole kovin hyvä niitä lupauksia pitämään. Toisaalta aloin miettiä, että jospa kirjoittelen tiettyjä asioita julkisiksi tänne blogiin, niin se saattaa auttaa… Hölmöä, mutta totta.

No niin. Nyt mennään. Alla minulle tärkeitä asioita vuonna 2019

Taistelen kaikin mahdollisin voimin ilmastonmuutosta vastaan.

Kenellekään minut tuntevalle tämä ei tule yllätyksenä. Olen jo vuosikaudet puhunut asiasta, ahdistunut asiasta, miettinyt asiaa ja pyrkinyt tekemään asian eteen edes jotain. Viime kesäiset metsäpalot vanhempieni kodin takapihalla olivat lopullinen käänne siihen, että yhtään päivääni en vietä ilman, etten harkitse jonkin tekoni vaikutusta ilmastoon.

Tiedän, että olen ainakin silloin tällöin jo melko ahdistava, sen lisäksi että ahdistunut, ilmastopaasaaja. Toki, jos se lisäisi tietoutta muillakin, niin jatkankin näin. Jokainen kun tekee edes vähän enemmän ja levittää sanaa, niin olemme ainakin oikealla tiellä.

Pyrin vähentämään päiviä, jolloin Honda irtoaa tuosta sisäpihalta.

On täyttä hölmöläisyyttä yrittää väittää, että työpaikalleni ei pääsisi julkisilla tai että kaupunkipyörät ovat loppu tai jotain. Pääsenhän minä muutaman kilometrin työpaikalleni ihan vain jalkaa toisen eteen laittelemalla. En lupaa että pystyisin siihen, etten laisin käytä autoa työmatkoihin, mutta kuten otsakkeessa sanotaan pyrin olemaan tässä parempi ihminen. Jos viidestä päivästä edes kaksi kolme kävelisin, niin sekin olisi jo jotain.

Ylipäänsä ottaen jokainen hetki, jonka vietän ulkona parantaa elämänlaatuani ja siksi pitää yrittää.

uusi vuosi

Olen entistä huolellisempi kierrätyksen suhteen.

Myönnän, että olen ollut kierrättämisen suhteen vähän laiskiainen. Pohjimmiltaan on johtunut siitä, että en ole saanut varmaa vakuutta siitä, etteivätkö kaikki seka- ja biojätteeni joka tapauksessa päätyisi samaan paikkaan ja näin kierrätys olisi turhaa.

Oli tahi ei, niin nyt kierrätän. Erityistä huomiota olen alkanut suunnata lasiin ja muoviin. Teen nykyään kuten käsketään, vaikka tunnenkin hieman avuttomuutta sen suhteen, että miten esimerkiksi piukasta soijapullosta saa sen muovisen korkin irti/saako sitä ylipäänsä irti/voiko sen laittaa kera korkin laseihin/vai laitanko sittenkin koko setin sekajätteeseen.

Olen tässä vielä opiskelumatkalla, mutta vahvasti menossa ylemmille luokille.

 Laihdun.

Raivostuttaa se, miten paljon kaapissani on ihania vaatteita, jotka eivät mahdu päälle. Ihmettelen kovin sitä, että etten ole päässyt kunnolla laihisvauhtiin, vaikka totisesti tiedän voivani paremmin ja olevani ennen muuta tyytyväisempi itseeni, kun olen hoikempi.

Olen pyrkinyt perustelemaan tätä monin eri tavoin, muun muassa siis kaikkien tuntemilla kiireillä töissä, epäsäännöllisillä työajoilla jne. Katin koivet ja vaikka vielä munatkin tehostus mielessä tuohon perään, tekosyitä kaikki ja vielä tyynnikin päälle.

Työssä työajat, muut ajat vapaalla.

Olen yhdeksän kuukauden aikana vakituisessa työssä huomannut kuinka helpolla ihmisille, siis muillekin kuin itselleni, käy niin, että on aina töissä. En muka ehdi liikkua enkä nähdä kavereita enkä yhtään mitään. Miksen? No siksi, että kaikki iltapäivät venyvät töissä, illatkin ja vähän kaikki muukin aika.

Alkaneena vuonna, vaikka tiedän tämän hyvin haastavaksi, OLEN PÄÄTTÄNYT ETTÄ TYÖAJAT OVAT TYÖAIKOJA, muu aika on minun ja sinä aikana lataan akut, ulkoilen, näen kavereita ja teen kaikkea sitä, minkä pohjalta olen entistä parempi myös töissä ja työkaverina.

uusi vuosi

uusi vuosi

Pitkät kävelylenkit.

Nekin ovat jääneet. Erilaisia tekosyitä yllä.

Blogin päivittäminen useammin.

Pidän kovin tästä blogistani, kirjoittamisesta ja kuvaamisesta. Aion ottaa myös tälle aikaa, ehdottomasti.

En unohda sisustamista enkä kauppaani.

Olen yhdeltä ammatiltani myös sisustussuunnittelija ja sain päättyneenä vuonna tehdä useita, todella upeita projekteja aiheen ympärillä. En ehdottomasti aio jättää tätä aihiota elämästäni vaan, jos mahdollista lisätä sitä.

Ja kaikki te, jotka olette kysyneet kauppani perään. Se tulee vielä. Rakkaudesta lajiin.

uusi vuosi

uusi vuosi

Olen entistä parempi täti Nooralle

Yksi elämäni tärkeimmistä tehtävistä olla maailman ihanimman pikku-tytön elämässä läsnä kaikkina mahdollisina päivinä ja aikoina, jolloin se vain on mahdollista.

Yritän vakuttaa vanhempani siitä, että heidän pitäisi ottaa uusi kissa…

Tätä ei varmasti tarvitse perustella. Viime vuosi oli ensimmäinen ilman Batsukkaa meille kaikille.

*    *    *   *   *

Tälläinen lista juttuja. Jotain varmaan jää puuttumaankin, mutta keskitetysti varmasti tärkeimpiä asioita tuossa tuli käsiteltyä.

Mutta nyt siis lähden uimaan. Sekin on yksi asia, jonka palautan elämääni. Siinä missä olen takavuodet vesijuossut jopa viisi kertaa vuodessa, en ehtinyt syksyllä käymään kertaakaan Mäkelänrinteessä. Kuinka mystistä, hölmöäkin?

Siksipä olen nyt mainoksen uhri ja lähden Allas Sea Poolille. Siellä nimittäin tarjous, jota en voi jättää käyttämättä. Ja miettikää mikä sen parempaa kuin saada vesijuosta ulkona kesät talvet.

Ihanaa, parasta vuotta 2019 meille kaikille.

Laura

uusi vuosi

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *