Allas Sea Pool, täydellinen talvipäivä ja kannattiko käydä?

allas sea poolAllas Sea Pool keskellä parasta kevättä vai keskellä parasta talvea? Tänään ei voinut kyllä aivan varma olla siitä, että mitä, missä ja miten, koska niin upeasta talvipäivästä keskellä huhtikuuta oli Helsingin keskustassa kyse.

No, toki juuri siitä syystä mekin Piian kanssa valitsimme juuri tämän päivän, kun luonto totisesti näytti parastaan. Oli lähes absurdia tallustella vesijuoksutossuinensa käytännössä keskelle Kauppatoria uimaan ja saunomaan. Toki yhtä outoa kävellä niin ikään melkein Presidentinlinnan pihalla uikkareissa ja pyyhkeessä.:)

Ja toki visiitti kannatti. Mutta miksi?

allas sea pool

allas sea pool

allas sea pool

allas sea poolEi kai siinä sen yksinkertaisempaa kuin sijainti, sijainti ja sijainti ja näkymät, näkymät ja näkymät. Kun uit edes taas ja katsot suoraan menosuuntaan niin toisessa suunnassa katseesi osuu Etelärannan arvorakennuksiin ja toiseen suuntaan mennessä katselet puolestasi Katajanokan upeaa maailmanpyörää. Jotenkin koin jopa tuon jälkimmäisen katselun viehättävämmäksi, koska sellainen rauhallinen pyöriminen jotenkin rauhoitti myös silmää.

Ja katseen eri suunnista vielä. Jos sitten katsotkin menosuunnassa vasemmalle näet ruotsinlaivat sekä punaisena että valkoisena ja jos taas oikealle niin silmää hivelee Kauppatorin alue, Presidentinlinna ja kaunis kaupungintalo etunenässä.

Eli siis silmänruokaa. Sitä Allas Sea Pool tarjoilee. Ja myös puun ystävät, teidänkin kannattaa piipahtaa alueella.

allas sea pool

allas sea pool

allas sea pool

Puuta on käytetty Allas Sea Poolin alueella todella kauniisti kautta linjan. Kesällä pääsee tutustumaan paremmin myös ja nimenomaan upeisiin terassirakenteisiin, mutta nyt kevättalvella voi ihastella puun käyttöä perusrakenteissa sekä pukuhuonetiloissa. Kaunista.

Samaan syssyyn pitää mainita parilla sanalla myös kokonaisuuden “heikkoudet” sillä niin kaunis kuin pukuhuonealue sinällään onkin on se samalla täynnä myös todella pieniä kaappeja. Vielähän pikkuinen kesällä toimii, mutta tällä haavaa Allas Sea Pool on avoinna ympäri vuoden aamusta iltaan ja Helsinkiin mahtuu paljon, yhä edelleen, toppatakki- ja talvikenkäkelejä. Voi vain miettiä, että miten ihmeessä säännöllisesti paikalla käynyt uimarikansa on saanut tavaransa kaappeihin mahtumaan.

Plussaksi mainitsen saunan. Tänään tosin naisten oma sauna oli remontissa tai pesussa ja naiset ohjattiin sekasaunaan. Erittäin hyvät löylyt, hieno näköalaikkuna, kunnot lauteet – saunalle iso plussa.

Ja mitäs vielä pitäsi antaa vinkiksi, jos suunnittelette elämysmatkaa “elämyslaiturialueelle”. No, varmasti ehkä kannattaa mainita vielä sananen hinnoista.

allas sea pool

allas sea pool

allas sea pool

Allas Sea Poolin rannekkeen sai käteensä 12 euron kertahinnalla. Muut hinnat voitte tarkistaa tästä. En nyt sano onko tuo hinta ylitsepääsemättömän kallis, mutta verrattuna esimerkiksi Uimastadionin hintoihin, niin pitäisin hintaa melko arvokkaana. Toisaalta sitten taas turisteille ja aivan kantakaupunkilaisille koko elämyskeitaan sijainti on aivan uskomattoman hieno ja kunhan kesä saa ja terassit aukeavat täyteen loistoonsa, niin onhan paikka todella ihastuttava. Plus, että sarjakorteilla hinnat ovat aina toki alhaisemmat ja plus että elämykset taitavat maksaa…

Vaikka olen oikein tyytyväinen siitä, että puolentoista vuoden suunnittelun jälkeen Allas Sea Poolilla tuli piipahdettua, niin oma mansikkapaikkani tulee tänäkin kesänä olemaan yhä vain ja edelleen Helsingin vanha, iki-ihana uimastadion. Remontista johtuen stadika avataan vasta 27.5, joten odottavan aika tulee olemaan todella pitkä. Onneksi Helsingissä kuitenkin uinnin ja vesijuoksun ystäville tämän tarinan Allas Sea Pool, Mäkelänrinteen upea uintikeskus ja monta muutakin kivaa paikkaa, että harrastaa saa jos vedestä tykkää.

Ja minä kun tykkään:).

Laura

allas sea pool

allas sea pool

allas sea pool

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *