Toisenlainen IDOLI

On idoleita ja sitten on idoleita. Sitten on Design House IDOLI. Ja jos idoleista puhutaan niin kyllä tykkään Cheekistäkin, mutta tämä tarinani IDOLI aivan omalla tavallaan erityisen hurmaava. Sitä paitsi se sijaitsee Inarissa, keskellä ei mitään ja siellä voi vain nauttia hiljaisuudesta. Tai no, jos tarkkoja ollaan niin myös suomalaisesta designistä, hyvästä ruuasta ja uskomattoman upeista maisemista.

IDOLI

Kun muistelen tarkoin, en ole aivan varma onko minulla ollut blogini historian aikana mukana yhtään kuvaa, joissa varsinaisesti esiintyisi ihmisiä, joten ehkä nyt on aika sillekin. Ja ihan virallisesti kyllä onkin, koska Design House IDOLIn Pekka ja Hanneli Sillfors ovat niin merkittävän keskeisiä hahmoja koko tässä tarinassa, että ensimmäisen kuvan paikka on ilman muuta heidän.

Elleivät Pekka ja Hanneli olisi reippaasti yli 20 vuotta sitten rakastuneet Helsingissä ja päättäneet etsiä vapaa-ajan paikkaa Lapista saattaisi olla, että koko IDOLIa ei olisi. Mutta koska näin onnekkaasti pääsi käymään, IDOLIkin syntyi kodin vierelle ja pysyy ja kehittyy Ukonjärven rantamailla.

Kun nimittäin vuonna 2009 kävin heillä ensimmäisen kerran (IDOLI perustettu 20015) oli erämaassa “vain” suomalaisen designin myyntinäyttely, ja nyt viikko sitten tutustuinkin konseptiin, jossa vaalitaan edelleen mainittua designia, mutta joka on saanut rinnalle myös  gourmet-ruuan ja tietenkin asiaankuuluvan keittiön…

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

Voisin kuvitella, että melko moni huokaisee syvään katsellessaan näitä keittiökuvia. Niin minäkin huokailin paikalla, kun ymmärsin, että alatasanne on muutettu designin sävyttämäksi, hienostuneeksi ravintolaksi, jonka avokeittiön äärellä mahtuu ruokailemaan 10-20 henkeä.

Tila varataan aina ryhmän yksityiskäyttöön ja illan aikana huippulaadukkaasta paikallissävytteisestä gourmet´ista vastaa paikalla keittiömestari Markku Seppänen ja tarjoilusta henkilökunta. Viinit tulevat Sillforseille rakkaasta Italista ja huomata kannattaakin, että prosecco-pullot on sijoitettu, ah niin suomalaisittain, moderniin halkoseinään…. Tätä Design House IDOLI on parhaimmillaan juuri ehkä tänäänkin, taisi nimittäin olla että sesonki alkoi juuri nyt.

Asiakkaina Sillforseilla vierailee varmastikin maailmantähtiä, isoja yrityksiä Suomesta ja maailmalta, näistähän meille ei tietenkään kerrota. Sen verran kuitenkin kuulin, että kyllä se romanttinen illallinen kerran on kahdellekin hengelle laitettu. Mutta sen verran sitten pitää tulla isäntäparia vastaan, että tuolloin maksu menee kuitenkin neljästä.

Ja kyllä. Kyllä näissä puitteissa viihtyisi. Ruokapöydän ja tuolit on suunnitellut Hanneli itse ja kaikki ruokailuvälineet ovat samoja, joita itse talossa on myös myytävänä. Erityisesti ulkomaiset vieraat ovat kovinkin kiinnostuneita hankkimaan upeaa suomalaista muotoilua. Voit kurkata aiemmasta postauksestani täältä, kenen suomalaismuotoilijan tuotteita IDOLIsta muun muassa löytyy.

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

IDOLI

Maistuisiko sinulle illallinen näissä puitteissa? Äkkiä tekisi mieleni sanoa, että melko monelle saattaisi maistua ja on ihan mahtavan upeaa, että IDOLI on Pohjois-Lapissa. Juuri tällaisia matkailupalveluinnovaatioita alue nimittäin tarvitsee hamutessaan tuhansia ellei satoja tuhansia uusia turisteja vieraakseen.

Ei makeaa kuitenkaan mahan täydeltä. Sillforsit kertovat, että vierailun aikana yksi kuvatuimmista kohteista on heidän sisäWC:nsä, jossa ei tuhlata vettä muuta kuin käsien pesuun. Kyllä kyllä, se on ihan totta. Aivan kuin yhtä totta on se, että oma mukana ollut kuvausoptiikkani ei riittänyt laadukkaisiin kuviin tästä IDOLIn herkkupalasta. Niinpä jätän sen teille löydettäväksi, jos joskus päädytte IDOLIin ja laitan loppukuviksi kuvan toiletin seinän takaa, näkymän IDOLIn yläkerrasta sekä takapihalta…

Paikka on ehdottomasti parasta suomalaista A-ryhmää.

IDOLI

IDOLI

IDOLI

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *