Täällä ollaan jälleen, minä ja värit!

ikea

Takana on yksi elämäni työntäyteisimmistä kesistä. Juhannuksesta elokuun puoleenväliin mentiin sellaista vauhtia, ettei parhaimmissa käänteissä juuri ehtinyt itsekään pysyä mukana, mutta tässä sitä jälleen ollaan – blogin, värien ja ihanan syksyn äärellä.

Ja enhän minä olisi minä, ellen ihastelisi värejä heti tässä ja nyt. Jokainen teistä, joka kävi vaikkapa tänä kesänä kaupassani tietää, että minun puodissani ei ole tylsää. Mautonta kaikessa värien ilotulituksessa voi toki olla, mutta varmaa on se, että jokaisella kävijällä lienee jonkinmoinen löytämisen ilo. Ja ellen nyt aivan väärässä ole, pystyin tänäkin kesänä pitämään 95 prosenttisesti kiinni siitä, että minun puodistani löytyy mustaa vain hakemalla. Hyvä minä, siitä pidän kiinni.

Ja löytämisen ilo oli itsellänikin kyllä iso, kun aloitin jälleen “normaalin” elämäni viime torstaina järjestetyssä Ikean vuotuisessa kuvaston julkistustilaisuudessa. Se värien ilotulitus, mitä Kaapelitehtaan Pannuhallissa nähtiinkään. Voin rehellisesti sanoa, että kerrankin olin tilaisuudessa, jossa saatoin allekirjoittaa lähes kaiken mahdollisen. Ja josta muuten olisin voinut tuoda kotiini yhden jos toisenkin jutun.

ikea

ikea

ikea

Tilaisuuteen oli tehty neljä huonekokonaisuutta niin, että kussakin oli Ikean uusia juttuja ja kukin tiloista oli ikään kuin olohuone tai pitäisikö sanoa elohuone, kuten Ikea tätä olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön yhdistelmää oivallisesti kutsuu. Mutta toki aivan sama mitä nimeä tästä kotoiluhuoneesta halutaan käyttää, kaikki huonekokonaisuudet toimivat ja herättivät paikalla ihastusta.

ikea

Olen vaan edelleen yksinkertaisesti niin iloinen siitä, että vihdoinkin joku uskaltaa räväyttää totaalisen väripankin esille. Vaikka ei väreillä sisustaminen nyt sinällään mikään uusi juttu tämän hetken tekemisessä ole, itse asiassa minulle tuli kovastikin tilaisuudessa mieleen viime helmikuun Tukholman messut. Tuolloinhan koko sisustavan maailman huomio keskittyi ruotsalaisen sisustusgurun, Lotta Agatonin luomaan trendimaailmaan. Agatonin messuosastolta löytyivät juuri värit vahva sininen, terrakotta ja vaaleanpunainen, noin muutamia mainitakseni. Tästä voit kurkistaa helmikuiseen postaukseeni Tukholmasta.

Mutta niin tahi näin, I am happy. Täyttyköön maailma väreistä ja tuokoon Ikea niitä kaikelle kansalle. Ja nauttikoon tämä kansa tästä maanantaista eteenpäin myös tuosta iki-ihanasta kuvastosta, joka jälleen paperisena jaetaan juuri tänään 1,7 miljoonaan kotiin. Se on iso ja arvostettava asia. Tuota kuvastoa katsotaan koko vuosi, sitä odotetaan ja se säilytetään. Ihan mahtavaa. Ja psst. kehuin tätä yksityiskohtaa kovasti jo vuosi sitten. Kurkkaa tämän linkin takaa ajatuksiani kuvastosta ja kuvia sisustuksista, joita Ikea vuosi sitten tarjoili…

Ja mitä tulee muuten uutuuksiin. Niitä en ala tässä käydä läpi, koska tiedän, että jokainen blogini lukija käy sen lisäksi, että noin ylipäänsä Ikeassa ja menee sinne myös, kun uutuuksia alkaa ilmaantua. Ja varmasti teistä suurin osa jo tässä vaiheessa tietää odottaa Ikean yhteistyötä tanskalaisen designmerkki Hayn kanssa. Luulen, että tuotteet uppoavat todella hyvin suomalaiseen mielenmaailmaan. Hay-yhteisytyö ja minua erityisesti kiinnostava, sosiaalisen yrittäjyyden EFTERTANKE-mallistot Ikeoissa lokakuussa.

Ja mitäs muuta vielä sitten. Ai, niin Pella. Minä nimittäin menen Habitaren yhteydessä niin ikään ruotsalaisen sisustussuunnittelija/bloggaaja Pella Hedebyn workshoppiin. Pella on ollut monessa mukana Ikean tämän vuoden kuvioissa, ja tulee olemaan Ikean matkassa myös Habitaressa (Ikea siis mukana myös Habitaressa ja sitä osastoa varmasti kannattaa odottaa).

Ja miten minä sitten Pella Hedebyhyn tai hänen workshoppiinsa liityn, no VOITIN somearvonnassa. Minä, joka en koskaan voita mitään, voitin paikan sinne. WAU, arvatkaas odotanko muuten innolla…

ikea

ikea

ikea_2017

ikea

ikea_ja_keltainen_vuosi_2017

One thought on “Täällä ollaan jälleen, minä ja värit!

  • Vastaa Jani-75 25.8.2017 at 12:26

    Kylläpä hehkut seksikyyttä uudessa instakuvassa aijai jai pus,pus:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *