Punainen ja romanesco keittiön piristeinä

romanescoEi liene kenelläkään jäänyt epäselväksi, miten tärkeä ja rakas väri punainen on minulle. Niin elämäniloinen väri ja etenkin valkoiseen keittiöön punainen ja myös vihreä tuovat ehdottomasti kaivattua särmää. Ja nyt myös kyllä tuo romanesco. Niin suloinen on hän.

romanesco

En tiedä, onko romanesco-kukkakaali teille kaikille kuinkakin tuttu, mutta itse kyllä etsin edellispäivänä siitä tietoa ihan netistä. Ja siis ihan syötävästä ja herkullisesta kukkakaalilajikkeesta on kyse ja tarkoitus onkin keittää/höyryttää tuo kaali pikimmiten ruokapöytään.

Pakko kyllä kuitenkin myöntää, että ostohetkellä olin täysin kasvin ulkonäön uhri. Kovin usein tämä kaunotar ei ole missään ainakaan minua vastaan tullut ja nyt kun näin kävi, niin pitihän se ostaa. Kaali on nimittäin niin mielettömän kaunis, että sitä jaksaa ihan vain katsella ja ihmetellä sitä Luojan luomaksi.

Ja jotenkin muuten kun tuota kaalia katselee juuri tuossa kohsaa, niin täytyy todeta, että tykkään myös tuosta Svensk Tennin tarjottimesta. Sekin sopii tuohon mainiosti.

romanesco

romanescoKuvien keittiö on muuten Nixin Huvila. Keittiö on vanhempieni talossa, mutta sanotaanko, että olen ollut hyvin vahvasti vaikuttamassa sen valintaan. Vanhaan taloon piti löytää uusi keittiö, joka ei olisi liian moderni, mutta ei taas toistaalta ihan liian perinteinenkään. Vaikka keittiön valinnasta on jo viitisen vuotta, niin vieläkin valinta tuntuu ihan oikealla. Taso on kvartsikomposiittia ja sekin valinta on ollut erinomaisen hyvä.

No, mutta nyt. Romanescon laittoon. Luulen, että siitä tulee vallankin herkullinen. Pikkuisen suolaa ja pikkuisen niin ikään voita päälle, niin luulenpa siinä olevan tälle lauantaille ihan mainion osasen lounasta. Iltapäivällä kohti legendaarista Äijänsuota. Tarkoitus on tietenkin kannustaa hyvässä kevätkauden vireessä oleva rakas Rauman Lukko voittoon Tapparasta.

Iloa lauantaihin!

Laura

romanesco

romenesco

One thought on “Punainen ja romanesco keittiön piristeinä

  • Vastaa Anne Jalonen 20.1.2018 at 18:33

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *