Pinkkiä, piste.

Sisustamisen ja kodin laittamisen ehkä oleellisin kysymys on; kenelle toteutan tämän kaiken? Naapureille, ystäville ja tutuille, kylänmiehille vai ihanko vain itselleni? Toivottavasti teistä moni vastaa kyllä tuon viimeisen termin kohdalla.Jos haluatte tutustua yhteen tarinaan, jossa keskipisteinä ovat pinkki ja iki-ihana suomenhevonen, niin siinä jälleen yksi syy piipahtaa heinäkuussa Seinäjoella ja Pruukinrannassa.

Ainoakodin messukohde ”Jekku” on nimittäin sisällöltään sen verran persoonallinen, että ei talo tai tarina ainakaan kylmäksi jätä. Oleellisin asia on tässä, kas saanko esitellä 16 –vuotiaan suomenhevosruuna Jekun. Toim. huom. pinkit raidat harjassa…Jekku –talo rakennuttaja Kaarina on henkeen ja vereen hevosihminen ja siitäpä syystä talosta löytyy kaikki oleellinen myös Jekulle. No, talli on sentään omistettu autolle ja Jekku asuu normielämäänsä Jalasjärvellä, mutta kaikki Jekkuun liittyvä hoidetaan ja huolletaan elokuun puolivälistä eteenpäin Pruukinrannan messutalossa.

Tätä varten taloon hankittiin toteutettiin kokonainen varustehuone ja kodinhoitohuone Jekun tavaroille. Vai mitäpä sanotte kotioloissa 10 000 euron valtavista teollisuuspesukoneesta ja -kuivausrummusta, joissa voi suit sait sukkelaan huoltaa valtavat hevosloimet noin muun muassa…Ja muuten sitten. Talo on täynnä pinkkiä ja vähän bling blingiäkin.Joka tytön unelma, jossain määrin ainakin, voisi kai sanoa. Mutta se onkin sitten eri asia, että kenellä on rohkeutta toteuttaa näitä unelmiaan. Tämän talon sinkkunainen teki ”kaikesta mahdottomasta mahdollisen”, ei pelkästään hevosineen ja värimaailmoineen, vaan hän on myös yksi ilmentymä tämän päivän maailmasta; yksinkin on sallittua rakentaa tai rakennuttaa omakotitalo. Itse asiassa ”sinkkurakentaminen” on enemmän kuin tätä päivää.Lähtiessäni, kiireisen aikataulun takia, hyvin nopealta vierailulta huikkasin tulevalle emännälle, että kiitokset siitä, että jollakulla on rohkeutta toteuttaa juuri omaa elämäänsä. Tähän Kaarina kommentoi takaisin: Miksi minä muille taloa tai sisustusta tekisin? Eihän se olisi enää ollenkaan minun juttuni.

Loistava elämänasenne teille kaikille sisustajille. Varmasti teistä jokaisen olohuoneessa eivät maljakot ole juuri ortodoksisesti oikein aseteltuja ja jollakulla saattaa olla vaikka aivan ”väärin trenditetty” väritys seinässä. Mutta mitä sitten? Itselleenhän tässä jokainen elää. Ja niin kauan kuin saa nauttia tästä ainutkertaisesta elämän taipaleesta pitää sen ainakin vapaaehtoisten valintojen puolesta näyttää juuri siltä, kuin mille parhaaksi asian näkee. Olen toki kirjoittanut samasta aiheesta monasti aiemminkin, joten jos kiinnostaa, kurkkaa kevään muihin postauksiin:)

Ja vielä yksi asia. Pikkulinnut kertovat, että Jekku –talon saunasta löytyy hevonen, sieltäkin. Tämän väitteen todenperäisyys teidän kaikkien pitää kuitenkin itse selvittää…

2 thoughts on “Pinkkiä, piste.

  • Vastaa Sukhimatot 14.5.2016 at 10:45

    Mahtava talo ja sisustus! Hienoa, että ihmiset uskaltavat sisustaa juuri itselleen, eivätkä trendejä tai vaikka talon mahdollista tulevaa myyntiä ajatellen.

  • Vastaa LauraR 14.5.2016 at 11:03

    Älä muuta sano! Rohkeutta peliin lisää vaan kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *