Pilkahduksia Tukholman messuilta, suosikkiosastoni oli…

wiener gtv design

wiener dtv designWiener GTV Design. Iloista ja pirteää värimaailmaa, upeasti taivutettua puuta, kosolti itävaltalaista historiaa ja perinnettä. Sitä kaikkea piti sisällään Tukholman messuilla suosikkiosastoni.

Pysähdyin tälle osastolle heti kättelyssä, koska niin moni asia teki vaikutuksen. Osastolla oli jotekin erikoinen fiilis. Nyt kun katselen kuviakin niin tulee samanaikaisesti mieleen sekä vanha että uusi. Saatte varmasti puheistani kiinni, kun tutkailette kuvia tarkoin. Nuo rottinkipunoksetkin, menevät nykyaikaisestakin tyylistä, mutta tuovat mieleen menneen.

Ei sinällään minun tai sisustukseni tyylistä, mutta silti puri allekirjoittaneeseen. En väitä, että kaikkea osastolta sujuttelisin omaan kotiini, mutta ainakin te kaikki, jotka olette jo pidempään seuranneet sisustusajatuksiani tämän blogin kautta, pääsette jyvälle osaston minuun purreista asioista.

Jutustelu osastolla olleen edustajan kanssa paljasti myös ensimmäiset ajatukseni todeksi, Wiener GTV Design oli kyseisenä tuotemerkinnä ensimmäistä kertaa mukana Tukholman messuilla. Eli ihan syystäkin kiinnitin itselleni uuteen logoon huomiota.

wiener gtv design

wiener gtv design

wiener gtv design

Juttutuokiomme aikana selvisi nopeasti, että ikyseessä on todella historiallinen eurooppalainen huonekaluyritys Gebrüder Thonet Vienna. Ja kun vielä hieman tarkemmin kertaillaan yrityksen historiaa, niin löytyyhän sieltä myös arkkitehti Michael Thonet, jonka käsistä ja piirroksista syntyi vuonna 1949 se alkuperäinen wieniläistuoli.

Yritys siirtyi italalaiseen omistukseen vuonna 2001 ja nykyään sekä uudistunut että vanhaa kunnoittava tuoteperhe löytyy siis brändin Wiener GTV Desgin -alta. Agentti Suomesta kuvaili viime elokuussa sivuillaan ihasteluni kohdetta näin:

“Uusin brändimme on perinteikäs Wiener GTV Design by Gebrueder Thonet Vienna GmbH. Gebrüeder Thonet aloitti toimintansa Wienissä jo vuonna 1853 ja on tunnettu huippulaatuisista huonekaluistaan, joille tunnusomaisin piirre on niiden taivutetusta puusta valmistettu runko.”

wiener gtv design

Keräilin muutenkin kasaan Tukholman messujen kuvasatoani ja palailen varmasti niihin vielä myöhemmin. Huolimatta siitä, että messuilla oli tänä vuonna esimerkiksi, ja ihan A-hallissa, muun muassa Seletti, niin kyllähän värimaailma oli kaikessa hillittyneisyydessään allekirjoittaneelle hieman liian hillittyä.

Vaikka värit paikoittain loistivat, niin kyllähän ruskea, beige ja nude eri sävyissään olivat kuitenkin Tukholman hallitsevat elementit. Onneksi siis mukana olivat muun muassa tämä tarinani Wiener GTV Design, ihanilla William Morris-kankailla säväyttänyt Adea ja minulle uusi ja messuilla uusi Northern.

Eli siis värejäkin. Mutta nyt nautitaan sunnuntaista. Alppihiihdosta ja hiihdosta. Itse lähden tästä myös käymään avannossa ja nauttiman vesijuoksusta auringon alla Helsingin keskustassa.

Laura

wiener gtv design

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *