Kauneimmat papukaijatulppaanit ja pari hoitovinkkiä!

papukaijatulppaanitOstin perjantaina Tallinnan vanhan kaupungin portilta 20 papukaijatulppaania. Siis tiedättehän te kaikki sen kohdan Tallinnasta, jossa kukkien ystävä tuntee sydämessään ison läikähdyksen. Otanko kaiken, otanko osan? Olisiko aika ruusuille vai tässä tapauksessa tulppaaneille. Jos ottaisi tulppaaneita olohuoneeseen ja ruusuja makuuhuoneeseen, ehkä ruokailutilaankin…

Aika oli nyt täysi tälle isolle nipulle aivan upeita papukaijatulppaaneita. Ja voi herttileijaa, miten upeita nuo ovat. Kotini kruunu juuri nyt.

papukaijatulppaanit

papukaijatulppaanit

Olen kukkafriikkinä etenkin hyvälaatuisten tulppaanien friikki. Kun menen ostoksille tutkin aina tarkoin eri tarjolla olevien tulppaanien kukinnot. Ellet itse jotenkin onnistu pilaamaan kukkien kestävyyttä on yleensä niin, että jämäkkä ja tiivis kukinto on se paras ja kestävin.

Näissä Tallinnan tuliaisissa oli yksi parhaista koskaan tuntemistani kukinnoista, jos toki kohta on myönnettävä, että aika harvoin juuri papukaijatulppaanit pieleen menevätkään. Ne nimittäin ovat tavallisia selkeästi korkeamman hintansa puolesta yleensä myös laadultaan huippuja.

Nämä maksoivat 0,8e kappaleelta, mitä pidän kyllä huokeana. Samalla hinnalla olisi saanut toki muitakin upeita pitkävartisia tulppaaneita ja vaikka sydämeni sykki myös tummanpuhuville tulppiksille, niin nämä yksilöt nyt päätyivät tänne.

Mutta nyt sitten eletäänkin näiden kanssa tärkeitä hetkiä. Tulppaanihan on varsinainen vesisieppo, mikäli sitä sille antaa. Ja tässäpä onkin temppu ja miten se tehdään.

papukaijatulppaanit

Parasta nimittäin näin itse oppineen floristin mielestä on se, että tulppaaneilla on koko ajan mahdollisimman vähän ja mahdollisimman kylmää vettä. Tämä taas tietenkin aiheuttaa sen, että yhtäkkiä voi tulla se päivä, että illalla töistä tullessasi tajuat kaunotartesi olevan aivan lappeellaan.

Tähän annan helpon ja ainakin allekirjoittaneella aina toimineen vinkin. Nippu mahdollisimman nopeasti vaikkapa sanomalehden päälle ja kaikista tulppiksista veitsellä sellainen sentti pois (siis ei missään nimessä saksilla vaan suora leikkuupinta veitsellä).

Tämän jälkeen kiedot koko nipun mahdollisimman piukkaan lehden sisään ja laitat kukat maljakkoon, jossa on reilusti kylmää vettä. Kun tulppaanit ovat olleet näin esimerkiksi tunnin voit nostaa ne aivan alkuperäisen upeina maljakkoon.

Joku tulppaaniharrastusta vasta aloitteleva varmasti miettii, että miksi se tippa vettä ja kylmää vettä olisi paras. No yksinkertaisesti juuri siksi, että tulppaani rakastaa vettä ja mitä enemmän se sitä saa ja jos vielä vähän haaleana, niin kukan varsi kasvaa aivan järjettömän nopeasti. Ja tätähän ei varsinaisesti tavoitella esimerkiksi Aalto-vaasin kyseessä ollessa.

No, mutta. Oma tärkein tehtäväni on nyt näiden ihanuuksien säilyttäminen ja kyllä, olen sitä mieltä, että juuri tämä väriyhdistelmä on ehkä se kaikkein upein, vaikka muissakin väreissä papukaijoja on saatavilla.

Tulppaani on kevättalven jutuista yksi ihkuimmista, oletteko samaa mieltä?

Laura

papukaijatulppaanit

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *