Pikku askelin punainen kotiin

 

punainen

punainen

Onko joulu punainen, vihreä, harmaa vai kenties musta, hopeinen tai kultainen? Uskon, että kullekin värille löytyy ystävänsä. Itse olen kai jossain määrin pääpiirteissäni punainen, jonkin verran ehkä harmaa, vähän hopeinenkin, pikkiriikkisen kultainen. Musta on tässä väri, jolla minä en osaa jouluani tehdä, vaikka tiedän, että joillekin musta-valkoinen tai musta-kultainen joulukuusi on se ainoa oikea.

Siksi onkin hauskaa, että makuuhuoneessani on tällä hetkellä ikkunassa tuo viime jouluna lahjaksi saamani musta tähti. Mutta jostain syystä en niinkään ajattele tähteä mustana vaan vain aika särmikkäänä. Musta terävöittää, sehän on vanha tuttu juttu.

Tänään on ollut siis koristelupäivä ja olen hieman lisäillyt kotiini joulua. Vähitellen myös enemmän punaista (punaisten liinavaatteista lisää täällä). Punaisia koristeita minulla onkin paljon, mutta pääosa niistä joulukuusen palloja ja muita koristeita, eli sikäli mikäli minulla ei vielä tänäkään vuonna ole omaa kuusta, niin ehkä kaikkein punaisimmat jäävät vieläkin joululaatikoihin.

Mutta tuo puna-harmaa pikku nallukka löysi tiensä tänään ikkunalaudalle. Hauskaa, että tuo on yksi niistä koristeistani, joista tosiaan tykkään, mutten kertakaikkisesti muista, että olenko sen saanut vai itse hankkinut. Jos joku sukulainen tietää tarinan paremmin, otetaan tietoja ilolla vastaan…

Laitoin myös olohuoneen tikapuita koristamaan harmaan tähden. Tämä Pentikin tähtikin on joululahja ja sen erityislaatuisuus tulee sen hienoisesti kiiltelevästä pinnasta. Se on nimittäin todella kaunis, kun siihen osuu kynttilänvalo. Mielestäni onnistuin aika kivasti välittämään tuon struktuurin myös näihin kuviin.

punainen

punainen

punainenVäreistä vielä pari sanaa. On hauskaa, miten me suomalaiset ja ruotsalaiset eroamme niin kovin monissa asioissa. Esimerkiksi ja erityisesti minusta yleisessä elämänasenteessamme. Joulusta tulee erityisesti mieleen hauska yksityiskohta.

Kun me suomalaiset, täällä etelässä, suremme ja pohdimme sitä, että tuleeko sitä jälleen tänäkin vuonna se musta joulu, niin toki naapurimaassammekin puhutaan samasta asiasta. Mutta koska ruotsalaiset saavat useimmiten sateenkin vaikuttamaan päivänpaisteelle on selvää, että he eivät tietenkään puhu mustasta joulusta, vaikka sitä toki sielläkin tarkoitetaan.

Naapurimaassamme “musta joulu” on nimittäin Den gröna julen, eli jos niin ikävästi pääsee käymään, että maassa ei ole lunta, niin käännetään asia positiiviseksi ja nautitaan ihanasta, vihreästä joulusta. 🙂

Mukavaa lauantaita jouluvalmistelujen keskelle.

Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *