Kolmas adventti, vieraita ja jouluostokset

joulukukka

Hyasintin tuoksun metsästys kotonani, se jatkuu. Ostin eilen ruokaostosten tiimellyksessä yhden pikkuruisen kotiin ja kyllä, se tuoksui kaupassa ihan hyasintille.

Muutin myös juuri taannoin blogissani hehkuttamaani hoito-ohjetta täysin toisenlaiseksi. Tulin kotiin ja hetken aikaa annoin sipulin jopa olla vedessä, jotta se nyt sitten tällä kertaa aukeasikin nopeammin eikä pieni varren kasvukaan haittaisi. Kunhan sen tuoksu leviäisi koko tilaan.

Paitsi, ettei se leviä. Ymmärsin sen tasan noin puoli tuntia sitten. Eihän yksi pieni hyasintti pysty tuoksumaan kodissa, jonka kylpyhuoneessa on ihana Balmuirin huonetuoksu ja olohuoneessa iso tuoksukynttilä. Normaalisti hyvin tuoksuttomassa kodissani on vain juuri tällä hetkellä niin paljon herkullisia tuoksuja, ettei yksi pikkuinen joulukukka vaan pysty valloittamaan nyt tätä kotia. Luulenkin, että tässä käy niin, että hankin joulun – ja tuoksukynttilöiden – jälkeen jonkun hyasinttikokonaisuuden ja sitten tuoksutaan.

joulukukka

joulukukka

joulukukka

Mutta tuolle pienelle mariskoolille nostan hattua, ihan paras pohja “kukka-asetelmalle”. Joulukukka on siinä kuin kotonaan. Harmi, että taitaa olla niin, ettei noita pieniä skooleja enää myydä. Itsekin ostin niitä pari vuotta sitten muutamia, mutta annoin niitä myös lahjaksi ja itselleni jäi vain yksi. Harmi.

Vielä pari sanaa tuoksuista. Tänä iltana kodissani tuoksuu siis näiden kaikkien muiden tuoksujen ohella thaimaalainen ruoka. Saan nimittäin vieraita, kun ystäväni Joanna tulee jouluvierailulle. Vierailun tarkoituksena on vaihtaa lahjat, tehdä elämän vuotuinen tasaus, syödä hyvin ja nauttia muutama lasi kuohuvaakin… Ja koska tämä vierailu toteutetaan vuoroperiaatteella, niin tänään on minun vuoroni.

Ruuaksi teen bravuuriani. Siis kyllä. Minulla, joka olen siis maailman epäruuanlaittaja, minullakin on bravuureita. Sen lisäksi että osaan muun muassa tehdä mitä mainioimman janssoninkiusauksen, niin teen myös erinomaista thai-ruokaa. Ja tänään on vuorossa kana-nuudelikulho limellä, korianterilla ja kookostwistillä. Jälkiruuaksi ostin (maailman parhaita) Anna´s pepparkakoreita ja juustoja. Ei hassumpaa, vaikka ihan itse sanonkin.

Ja jotta vielä kerran kokeilen, että tuoksuisiko kotiin tullessani kuitenkin hyasintti, niin lähden naisten ampumahiihdon jälkeen myös hetkeksi jouluostoksille. Tykkään kovasti tästä viimeisen viikon joulutunnelmasta. Kaupungilla on ihmisiä ja heillä ihania isoja lahjakasseja. Voin vain miettiä, kuinka iloisia ovat lahjojen saajat.

Tänään on siis kolmas adventti. Jouluun on aikaa enää seitsemän yötä. Ensi viikolla tähän aikaan on jouluaatto.

Laura

joulukukka

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *