Muhkeasta sisustamisesta on moneksi

Viimeistään tämä syksy 2016 on tuonut värit suomalaiseen sisustamiseen ja mustavalkoisen aikakausi alkaa vääjäämättömästi olla ohi. Eläköön värit, teitä on niin odotettu.

Minullehan tämä vallitseva tilanne on harvinaisen ok. Olen kiertänyt vuosikaudet eri messuilla ja tilaisuuksissa kannustamassa ihmisiä käyttämään värejä ja sisustamaan kotiaan itselleen eikä myynti-ilmoituksiin tai naapureille. Tuntuu, että allekirjoittaneen sana on vihdoinkin saavuttanut koko maailman. Voi värit ja niiden ihanuus.

Tiedän, ettei värikylläinen sisustaminen liene kaikkien juttu ja muhkeaa sisustamistakin voi joku suorastaan inhota, mutta samoin toisaalta allekirjoitanut kokee olonsa mustavalkoisessa tai valkoisessa kodissa hyvin kolkoksi, joten jokainen tyylillään ja tavallaan toki. Silti rohkenen ainakin toivoa, että tämän postauksen kuvat antaisivat pikkuriikkisen uskoa värikkääseen tekemiseen.

Yksi itselleni aina hieman vaikea asia on ollut eri punaisten yhdistäminen. Muistan joskus pikkutyttönä saaneeni punaisen paidan jossa oli jonkinsortin vaaleanpunainen teree ja niin  kärsin värien sekamelskasta. Nyt kuitenkin eri punaisten yhdistäminen  on mielestäni yksi ehdottomista tämän syksyn jutuista. Kirkasta punaista, terrakottaa, vaaleanpunaista ja aivan kaikkea punaista ja kyllä – toimii.

Pitkään olen myös miettinyt pitäisikö minun omassa kodissani lähteä sittenkin tapettien irrotuspuuhiin. Tähän johtaa kaksi asiaa. Haluaisin kotiini vahvaa sinistä tai ehkäpä vielä enemmän vahvaa vihreää ja haluaisin  kaikkialle myös kunnon matot.

Itse asiassa tässäkin asiassa olen tyystin muuttunut ihminen. Siinä missä Laura kymmenen vuotta sitten saattoi pitkin hampain hankkia kotiinsa lattioita peittämään yhden taljan, niin nyt tuo samainen Laura haluaisi mattoja – joka paikkaan ja jokaiselle lattialle. Taannoin Habitaressakin, mistä muuten tämän postauksen kaikki kuvat, tuntui, että mattoja suorastaan syöksyi eteeni. Olen tekemässäkin isoja mattokauppoja, niistä lisää mahdollisesti ensi viikolla.

Tästä tuli tällainen matkapostaus tänään, mutta hyvin tämä tarinointi siivittää minua kohti viikonlopun työjuttuja ja Kokkolaa. Kokkolan urheiluhallissa on nimittäin ensimmäinen syyskauden Rakenna-Sisusta-Asu -messutapahtuma jonka sisältö hakee mielestäni tänä vuonna vertaistaan ja jonka tietoiskulavan esityksistä olen tänä vuonna niin ikään erityisen tyytyväinen. Eli tulkaahan kuulolle ja jutuille, minut löytää koko viikonlopun ajan messuhallista.

Ja vielä matoista. Siinä missä ylhäällä olevat seesteiset Nordic Swan Home n Adora n löytävän varmasti tiensä jonkin kodin lattialle vielä tähän loppuun pieni vinkki siitä, että kyllä maton voi mainiosti heittää seinällekin. Tämä tapa on tuttu sekä Vepsäläisen syksyn upeasta kuvastosta että Habitaresta, jossa minun lisäksi muutama muukin taisi ihailla mattoseinää.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *