Lexington – päällä ja seinällä!

Aurinkoinen aamu käynnistyi tänään mukavasti. Tai, no ensihätään piti toki herätä ikään kuin liian aikaisin, mutta sitten toisaalta Helsinki  aamulla, se on aivan lyömätön. Kun vielä saa avata Stockmannin ovet ennen aukeamisaikaa ja aloittaa aamun mukavilla väreillä ja kahvikupposella, niin mikäpä siinä. Aamulla lanseerattiin siis Värisilmän Color Cafe Showroom.

Entisen Akateemisen kirjakaupan alakerran paperiosaston tiloihin kuukausi sitten avattu Värisilmä on mukava tuttavuus. Parkettia, tapettia, kylpyhuonetta sun muuta aivan pääkaupungin ytimessä. Toimii. Toivottavasti myös alueen ihmiset ottavat paikan omakseen ja huomaavat, että kivijalastakin saa palvelua eikä jokaista asiaa varten tarvitse ajaa ruuhkassa kohti kehäkolmosta. Tämä kommentti tulee keskusta-asujalta ja kivijalkakaupan ehdottomalta kannattajalta.

Mutta siis aamu alkoi ennen muuta mukavasti, koska kahvituokioon liittyi erottamattomasti sana Lexington. Rehellisesti myönnän, että tähän saakka olen käyttänyt, sanoisinko huomattavia määriä rahaa Lexingtonin vaatteisiin, niin tästäedes voin laittaa rahani Lexingtonin muodossa myös seinälle. Ja luulen, että myös aika moni on myyty, sen verran ihastuttavan ensimmäisen tapettimallistonsa Lexington on julkaissut. Suomessa tämä mallisto on saatavilla yksinoikeudella Värisilmä -liikkeistä.

Ruotsalaisen perinteisen Boråstapeterin kanssa yhteistyössä toteutettu mallisto on niin taattua Lexingtonia, ettei paremmasta väliä. Värit noudattelevat tuttua itärannikon ja Uuden Englannin rentoa tyyliä, mutta silti kannattaa muistaa, että Lexington on todellakin ruotsalainen perheyritys.

Miten se saattaakin muuten olla niin, että kaikki hyvä tulee juuri Ruotsista? Tai, no se mikä ei tule Tanskasta, niin tulee Ruotsista… Joka tapauksessa yhteistyö juuri Boråstapeterin kanssa on hyvin luonteva, ja luonteva jatkumo myös alati uutta hakevalle tapettiyritykselle. (Itselleni yrityksen välittämät Hanna Werningin tapetit ovat olleet suosikkien kirjoissa jo monta vuotta.)

Mutta siis tästä mallistosta lisää. Se on yksinkertainen, tyylikäs, ylellinen, näyttää kokonaisuudessaan pellavakankaalle ja tuo juuri sen tutun tunteen ja fiiliksen, joita saman merkin vaatteet ja muutkin kodintekstiilit noudattelevat. Itse asiassa nyt, kun asiaan oikein keskittyy voikin ihmetellä, miten näin vahvalla brändillä on ensimmäinen tapettimallisto ilmoilla vasta nyt.

Erilaisia non-woven -tapetteja tästä ensimmäisestä mallistosta löytyy yhdeksän. Lexingtonin perinteisen sisustustyylin  lisäksi yksi inspiraation lähde on ollut antikvariaatista löydetty Uuden Englannin matkaopas vuodelta 1899. Sen limittäisistä kuoseista on tehty kollaasimainen kuosi nimeltä Mark. Kaikkien tapettien nimet ovat kunnianosoituksia alueen kuuluisille kirjailijoille. Niin amerikkalaista – niin ruotsalaista.

Ja mikä hassuinta tässä kaikessa. Kun katselin tapettikirjaa, kun katselen kuvia ja fiilistelen tunnelmaa kyllä, kaikesta välittyy jotekin J.F.Kennedy ja Kennedyn klaanin kesäkuvat Yhdysvaltain itärannikolta. Eikä se nyt lopulta edes ole ihme. Kennedyjen suvun alkupaikaksi mielletään Boston ja mikäpä se siitä aivan Bostonin liepeiltä löytyykään, no sehän on kaupunki nimeltä Lexington.

(kuvaoikeudet Laura Ruohola ja Värisilmä)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *