Kesää on jäljellä viisi päivää

Kesä alkaa jotakuinkin siitä, kun Uimastadion aukaistaan ja kesä päättyy jotakuinkin siihen, kun stadika laitetaan kiinni. Helsingissä siis. Ja juuri nyt kun tätä kirjoitan, stadika on tältä päivältä jo suljettu ja edessä on siis tuota mainittua kesää enää viisi päivää. Itse olen viikonloppuna työreissulla Kokkolassa, joten minulla on kesää jäljellä vain kolme päivää. Nyyhk. En tiedä, miten jaksan ensi kevääseen.

Minua ja muita kaltaisiani lohduttaa kuitenkin yksi tieto, emme ole kaipuumme kanssa yksin. Meitä, joille uimastadion on suuri rakkaus, meitä on monia. Näin uskon tietäväni.

Uimastadika on ollut minulle tosi tärkeä paikka jo monet viimeiset vuodet. Kun ystäväni Kristiina sai vinkattua minut vesijuoksun pariin ymmärsin, miten uskomaton paikka vesiurheiluun ja ulkoilmasta nauttimiseen tämä Helsingin Olympialaisiin rakennettu paikka on.

Uimastadika on täydellinen paikka sateessa. Ihanaa laittaa lippis päähän, vesijuosta tunti yksinään lähes tyhjässä altaassa, nousta hiljaisuuden vallitessa suihkuun, saunaan ja kotiin. Se tunne on jotain niin vastustamattoman ihanaa.

Stadika on meille täydellinen paikka myös auringossa. Esimerkiksi tänään vesijuoksimme pilvettömän taivaan alla. Kuulumisia vaihdellen, auringosta nauttien ja kuitenkin tosissaan eteen päin kiitäen.

Tämä puhuttu paikka on minulle myös jollain muotoa meditatiivinen paikka. Jos minulla on kriisejä, mietittävää, pähkäiltävää tai pohdittavaa, tunti altaassa ja moni huoli on saanut moitteettoman tai ainakin jonkinlaisen ratkaisun.

Miten siis jaksan odottaa ensi kevääseen? Toisin päin ehkä kysymyksen voisi asettaa niin, että milloin joku haluaa ymmärtää, että kesät jatkuvat nykyään paljon pidemmälle syksyyn kuin aiemmin. Miksi, siis miksi, uimastadika ei voi olla avoinna lokakuun loppuun?

Tänä vuonna en muuten edes tienaa kausariani. Meillä on kaverien kanssa aina tinki, että kausikorttiin pitää tulla käyntejä vähintään 27, jotta se on tienattu. Johtuen Turun kesäprojektistani, minulta jäi kaksi ja puoli kk lähes käymättä, joten nyt minun vain pitää hyväksyä vallitseva tilanne.

Vielä ei ole tiedossa sekään, että milloin stadika ensi keväänä aukeaa. Veikkaan, että pvm on 7.5.2017, mutta esitän jonnekin kainon toiveeni, että se olisi jo 2.5.2017. Tai vaikka jo huhtikuussa ja jos ensi vuonna tämä uskomattoman tärkeä ja upea urheilupaikka pidettäisiinkin avoinna lokakuun loppuun. Se olisi ihan parasta.

Kun keväällä aukeamista odotetaan jo maaliskuusta, tämä viikonloppu on pelottanut jo viikkokausia. Se on jälleen vääjäämättömästi edessä, kesän päätös. Uiminen taivasalla.

(Uimastadikalla ei saa kuvata ilman asianmukaista lupaa. Näihin kuviin, joissa näkyvät vain omat varpaani, oma kassini, yksi kaappi ja allaskaivo, sain tänään suullisen luvan Uimastadionin lipunmyynnissä olleelta henkilöltä. KIITOS.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *