Kylpyhuonehaaveista vielä…

Mukavaa maanantaita!

Helsingissä oli taas aivan talvi, kun heräsin ja nytkin satelee oikein isoja lumihiutaleita. Toivottavasti tulisi vaan vielä paljon lunta, rakastan kyllä talvea siinä määrin. Minulle sopisi sellainen, että olisi kuusi kuukautta täyttä talvea ja paljon pakkasta, sitten kuukausi mieheen syksyä ja kevättä ja päälle kolme kesää. Eikö olisikin aika täydellinen vuoden kierto?

Kirjoittelin viime viikolla teille kylppärijuttuja ja kerroin hieman myös suomalaisten haaveiden kylpyhuoneista. Samalla hieman aukaisin ovia myös omaan kylpylääni ja sieltähän paljastui paljon keltaista noin muun muassa:) Keksikö joku, mitkä kyseisen tilan muut päävärit ovat? Ehkäpä keksi, ainakin sen portugalinpunaisen:)

Turkoosi oli itse asiassa melko selvä valinta sekin, mielestäni veden kanssa tekemisissä oleviin tiloihin sopii mainiosti joku sininen. Saumojen kanssa on aina vähän niin ja näin, kun niitä miettii. Itse valitsin lattiaankin hyvin vaaleat saumat ja ne kyllä saa pidettyä puhtaina, mutta hieman erityistarkkuutta se vaatii.

Ja miksi sitten kaikki näyttää väreistä huolimatta näin perinteiselle? Vastaus on helppo; asun 1946 rakennetussa talossa ja halusin noudatella remontissa mahdollisimman paljon kyseistä aikakautta. 15×15 seinälaatan vaihdoin vain hieman “modernimpaan” 20×20 laattaan, mutta muuten pyöreine linjoineen, laattoineen, kylpyhuoneeni tukee hienosti ajattelua aikakauden henkeen.

Ja aikakausiajattelua muuten kannattaa mielestäni suosia. Helpostihan vanhan talon pilattua saa uudella remontilla, mutta miten remontin saa toteutettua nykyaikaisesti ilman, että pilaa ja hävittää menneisyyttä. Siinäpä temppu ja miten se tehdään!

Ainoa asia, joka tämänhetkisestä kylpyhuoneestani puuttuu on harmillisesti sauna. Tutkimuksen, josta puhuin tarkemmin siis siinä aiemmassa postauksessani, mukaan 51% suomalaisista haluaisi asuntoonsa saunan – tanskalaisista muuten vain 11% on saunojia!

Toisaalta itse aina jaksan hämmentyä siitä, miten talonrakennusprojekteissa joskus näkee kohteita, joissa viimeisenä vuoden pari päästä viimeistellään sauna?! Olen myös törmännyt melko moneen asuntoon, jossa saunaa käytetään niin vähän, että siitä on tullut sekavarasto?!?

Mutta ei kai siinäkään mitään, otetaan käyttöön vanha tuttu ja turvallinen virke; talossa talon tavalla:)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *