Sain mailiini edellispäivänä mielenkiintoisia juttuja. Ensinnäkin teistä kaikista joka neljäs jossain määrin suunnittelee kylpyhuoneremonttia ja myös nyt tiedän, että lähes kukaan teistä ei halua saniteetti- ja kylpytiloihinsa televisiota! Kiitos kylpyhuoneen saniteettituotteita valmistavan Geberitin Pohjoismaissa teettämän laajan tutkimuksen, tiedän nyt suunnilleen millaisista kylpyhuoneista Pohjolassa unelmoidaan. Ja tärkeää: inhokkilistalle olivat päässeet vaaleanpunainen väri ja mankeli.
Ja siitä päästäänkin sujuvasti “Laura Vastarannankiiskeen” eli kyllä, minulta löytyy kotoani kumpaakin osastoa; mankelista en luovu vaikka henki lähtisi ja vaaleanpunaisen värin kanssa on vähän samoin. Itse asiassa, jos pääsen tässä jossain vaiheessa uuden kodin kanssa remonttihommiin, pidän hyvinkin mahdollisena, että kylppäristäni tulee hyvin hento roosa. Tai ainakin sen mahdollisuus on ilmeinen.
Mitä muuta sitten tutkimus kertoi? Muun muassa sen, että seinä-wc:stä haaveilee Suomessa 23 % vastaajista ja myös sen mielenkiintoisen asian, että tutkimukseen vastanneista 18-74 -vuotiaista juuri suomalaiset ovat eniten huolissaan siitä, miten kylpyhuone vaikuttaa asunnon myyntiarvoon. Eikä ehkä kovin yllättävää ole se, että juuri suomalaiset ovat niin ikään myös ne, jotka ovat eniten huolissaan remontin aiheuttamista ääni- ja muista häiriöistä naapuristoon.
Palaan tähän mielenkiintoiseen tutkimukseen vielä myöhemmin, mutta ehkäpä valaisen tässä kohdin myös omaa ajattelumaailmaani kylpyhuoneista.
Olen iloinen siitä, että minulla on iloinen kylpyhuone. Suunnittelin kylpyhuoneen sellaiseksi, jossa minun on hyvä olla, en sellaiseksi, mistä oletan suuren yleisön pitävän. Remontista on nyt aikaa viisi vuotta ja edelleen, voisin melkein sanoa, että päivittäin, tulen hyvälle tuulelle näkymästä kylppärissäni.
Mikä mukavinta, käytännössä jokainen luonani vieraillut ihminen huudahtaa jo kylppärin ovella, että vau mikä tämä on? Mikä ei niin mukavaa, aika usein seuraava lause on; kyllä on hienoa, että sinulla on ollut rohkeutta…
En aivan tarkoin ymmärrä, mihin tarvitsen siinä rohkeutta, että suunnittelen ja sisustan oman kotini sellaiseksi, että juuri minun on siellä hyvä olla.
Kun minusta tuntui, että Pancho Nikanderin vuonna 2004 suunnittelema Kanto-lehti- tai takkapuuteline on myös mitä mainioin toilettipaperiteline, niin siitähän tuli siltä istumalta juuri se. Plus, että pyrin suosimaan aina kirkkaita perusvärejä, niin jotenkin ajattelin myös niin, että kun aamuvarhaisella hiipii kylpyhuoneeseen, herättää keltainen ihanasti:)
Olen myös jo aiemmin (Pyöreät muodot kunniaan postauksessa) peräänkuuluttanut pyöreitten muotojen merkitystä ennen muuta niukassa tilassa. Koska tämä minunkaan kylpyläni ei välttämättä ihan luonnostaan span kokoa täytä pyrin keksimään sisuksellisesti mahdollisimman hyviä muita ratkaisuja.
Ja siihen tarpeeseen löytyi ennen muuta iso, pyöreä peili. Sekä peili että laatikosto ovat Svedbergsin muutaman vuoden takaiset retro-mallit, joita en valitettavasti ainakaan itse nopealla silmäyksellä valikoimista löytänyt. Mutta niin tai näin, voin itse sanoa olleeni huipputyytyväinen sekä pyöreisiin kulmiin altaassa että jo mainittuun peiliinkin.
Lisäksi kannustan huomioimaan myös pintojen mahdollisimman vähäiset saumaukset, tällöin likaa kertyy mahdollisimman vähän ja siivous on helppoa.
Nyt teitä jo varmaan kovin kiinnostaa, että mitä muita värejä kylppäristäni löytyy ja varmasti myös se, mikä oli tämän alussa mainitun tutkimuksen tulos värien suhteen.
Tärkein ja oleellisin ensin. Pääväriksi halutaan yleensä valkoinen ja yllätys yllätys toiseksi suosituin värisävy kaikissa Pohjoismaissa on (räväkkä) harmaa… Yllättävä fakta sen sijaan voisi olla, että suomalaiset ja ruotsalaiset suhtautuvat myös metallisävyihin suopeasti.
No, mutta siis mikä on oman kylpyhuoneeni muu väritys. Saa arvata?!?!? Vinkiksi, että osa tulee merestä, osa maalta, ja laatat tilattiinkin vielä värisävyn mukaan kaukaa Portugalista… Palaamisiin:)
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
[…] viime viikolla teille kylppärijuttuja ja kerroin hieman myös suomalaisten haaveiden kylpyhuoneista. Samalla hieman aukaisin ovia myös […]