Lauran keittiökoulu osa 1

keittiö1

Näistä kuvista käynnistyy suuren ammatillisen rakkauteni; keittiön laitto, suunnittelu, remontointi – ja kyllä, mikä ettei kuvien myötä vaikkapa vain ihan haaveilu. En siis ole ollenkaan superkokki enkä käytännössä edes itse juuri laita ruokaa, mutta olen mielestäni vuosien varrella onnistunut antamaan lähipiirilleni ja messuilla monia oivallisia pieniä vinkkejä, joita moni on tullut jälkikäteen kiittämään.

Mihin siis asettaa jäteastiat, yhdistänkö vanhaa ja uutta, minkä pinnan valitsen, mihin ja miten sijoitan koneet ja voiko keittiötäkin terävöittää väreillä. Tätä kaikkea ja vähän muutakin mukavaa alkavassa sarjassa. Eli jospa kaikessa yksinkertaisuudessa aloitetaan tänään viimeiseksi mainitusta ja koko sisustamisen perusasiasta; musta väri, se vain terävöittää kaiken ympärillään ja jota ilman sisustus leijuu. Kyllä, keittiössäkin.

keittiö3

keittiö2

Miten paljon kokkaat? Ellet vietä aikaa keittiössä ylenmäärin, älä hanki esimerkiksi rasvakeitintä tai muita liian monimutkaisia kokonaisuuksia, keskity oleelliseen ja tee tarpeittesi mukainen keittiö. Todennäköisesti tärkein koneesi on ja tulee aina olemaan astianpesukone, suunnittele sen sijainti ergonomisesti oikein ja valitse kapasiteetiltaan se, minkä myös tarvitset.

Muista, että kaikki alkaa toimivuudesta, ei siitä, että on kaunista ja tyylikästä. Uskallan väittää, että todella toimivassakaan keittiössä ei tarvitse tinkiä estetiikasta.

keittiö5

Ja kauniiksi lopuksi vielä pieni vinkki. Muistathan aina, että niin pientä sisustusongelmaa ei ole, ettei siihen voisi pyytää, kysyä tai ostaa ammattilaisen apua. Ja tämä korostuu ennen muuta keittiösuunnittelussa. Kerro sinä aluksi ammatilaiselle mistä haaveilet – suunnittelija jatkaa siitä ja keittiöfirmasta kerrotaan, mikä konkreettisesti on mahdollista.

Pirteätä alkanutta viikkoa, palaan keittiöasioihin jälleen tulevissa postauksissa. Käydään läpi muun muassa tiskialtaan valintaan vaikuttavat asiat ja jätekaapiston sijoittaminen.

Terkuin, LauraR

2 thoughts on “Lauran keittiökoulu osa 1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *