LATO by LAURA – lisää ajatuksia huoneista, väreistä ja ikkunoista

lato by lauraMikä väri sopii suomalaiseen luontoon ja suomalaiseen taloon? Sopiiko sinne hunaja, mustikka vai vihreä? Kun katsotte kuvia Kannustalojen luonnoksista erivärisistä ja hieman eri terassirakenteinkin varustelluista Ladoista, niin tuntuu sille, että mikä vain käy. (Kurkkaa ihmeessä kaikki värit ja mallimuunnokset tästä.)

Lato on Kannustalojen mallistosta oma suosikkini ja siksipä oli niin kiva päästä puuhailemaan juuri sen kanssa. Kirjoittelin sunnuntaina koko yhteistyön alkusävelet, lukaise ihmeessä yksi kaikkien aikojen suosituimmista postauksistani täältä.

Nyt ajattelin vähän avata sitä, että miksi materiaalivalintani ovat kuten ne ovat. Joku tarkkasilmäinen lienee helpolla yhdistellyt tiettyjä asioita kokonaisuudessa ja päässyt kiinni siitä, että koko tilaa johdattelee läpi yksi väri ja se on vihreä. Ja sen rinnalla eri sävyiset punaiset.

lato by laura

Tein siis Kannustalojen pyynnöstä materiaalivalinnat Lato 123:een. Lähtökohtaisesti se tarkoitti kaikkia erilaisia pintoja lattiasta kattoon ja toiveena oli myös se, että muutamista kodin tiloista tehtäisiin sisustutetut 3D-mallinnokset.

Yksi asia oli minulle lähes pyhä ja siitä kirjoitin seuraavaa:

Olen kodissa tiettyjen asioiden suhteen hyvin pedantti ja yksi niistä asioista on lattia, jonka pitää aina kestää katseet, olla se unelmien lattia. Sisustuselementti, joka pitää pintansa muun tyylin vaikka ympärillä vaihtuessakin.

Tämä on myös ideologiani kaikessa sisustamisessa. Satsaa niihin asioihin, joiden kanssa saatat elää pitkäänkin ja joka herättää sinut päivittäin ihastelemaan sitä, että jokin asia toimii kodissani täydellisesti. Siksi suunnittelemassani Lato-mallissa on kaunis Parlan leveä tammiparketti. Arvokas, mutta aina aikaa kestävä valinta.

Varsinaisissa materiaalikorteissa, joihin voit siis halutessasi tutustua Kannustalojen myyjän kanssa, on lattiamateriaalivaihtoehtona myös huokea laminaatti, mutta oma ehdoton valintani olisi siis kuvien tammilankku. Todella kaunis lattia on kaiken a ja o, iso kustannus, mutta jonka vaihtamiseen et ryhdy kovin nopeasti sikäli mikäli, että valinta menisi pieleen. Tämä on tärkeä asia rakentajan ja remontoijan huomioida!

Kuten yllä todettu oli yksi kokonaisuutta määrittävä asia tietenkin väritys. Oma tämänhetkinen ykkösvärini on vihreä ja se kulkee omasta mielestäni aika hienosti läpi koko kokonaisuuden.

Ensi alkuun vihreää fasettihiottua laattaa tiililadonnalla keittiön välitilassa, ihanan isossa olohuoneessa upea vihreä Adean sohva ja työhuoneessa vihreä niin ikään vahvasti läsnä.

lato by laura

Työhuone on siinä mielessä tärkeä asia juuri tässä kokonaisuudessa, että sisääntulosta näkyy suoraan sinne. Siksi halusin, että edessä odottaa joku katseenvangitsija ja nyt se on tanskalaisen Umagen kaunis The Reader-nojatuoli. Toki tykkään myös Hanna Werningin ihanasta tapetista, joka on ollut yksi suosikeistani jo vuosia. Siksi oli tietenkin selkiö, että “omassa” Ladossani on jotain Werningiä.

Makein juttu lopulta oli se, että Kannustalojen päästä visioitiin, että mitäpä jos Ladon pääty voisi olla myös lasitukseltaan perusmallista poikkeava.

Miten sinä näet alla olevat?

lato by laura

lato by lauraKorkein, suoraan vesikaton linjassa kulkeva malli tuo kokonaisuuteen lisää hintaa, mutta minusta maltillisesti. Ehdottomasti oma suosikkini. Ja jos nyt suosikeista puhutaan, niin olen aivan tyystin ihastunut myös Mum´s in Koala-seinäryijyyn. Se on syötävä. Jos kotonani olisi yhtään selkeää isoa pintaa ns. vapaana, kuuluisi Koala hankintojen listoille aika lailla nopeaan. Nyt täytyy vain tyytyä ihastelemaan sitä näissä 3D-kuvissa.

Lopullisessa ja pääkuvaksi valitussa mallissa on mukana myös takka, joka lienee aikalailla varma valinta ainakin, jos Latoa miettii kesäkodikseen ja ehkä muutenkin. On siis hyvä, että tuo takka on mallintamassa kokonaisnäkymää.

Eli suunnilleen näistä asetelmista syntyivät sekä materiaalit että sisustukset. Näyttävä ja tilaa vaativa ja sitä tässä olohuoneessa myös saava nojatuoli on Bo Conceptin Imola ja valaisimiksi valitsin Louis Poulsenin klassikoita.

Huomaako kukaan muuten tuota alimmaisessa kuvassa näkyvää tilanjakajaseinää. Tähän Latoon nimittäin sisälle tullaan niin, että näkymä on suoraan olohuoneeseen. Ja halusin eteistä ja olohuonetta jakamaan jotain muuta kuin hyllyn, joka minusta hyvin harvoin on kaunis molempiin suuntiin. Tämä lasiseinä sen sijaan kestää katseet kaikkialle ja toimii särmikkäänä kontrastina kodin väreille, vihreälle ja flamingolle ja muutamalle muulle värille.

Mukavaa tiistaita.

Laura

(yhteistyössä Kannustalo)

lato by lauralato by laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *