Lappi ja Aalto kohtasivat Luostolla!

On hetkiä ja hetkiä. Niitä hetkiä, jolloin Suomen upein luonto ja yksi maamme suurimmista muotoilun ja arkkitehtuurin nimistä kohtaavat. Tunnustan rakkauteni Alvar Aaltoonkokonaisvaltaisesti tämän suuren taiturin tuotantoon niin muotoilun kuin arkkitehtuurinkin saralla.

Uusin Aalto-vaasini on juuri hankittu 251 mm smaragdinvärinen kaunotar, jonka toin mukanani myös tänne pohjoiseen Suomeen. Ajattelin, että uusi väri ja luonto kohtaisivat täällä kuvauksen arvoisesti ja näin kävi. Uskallan melkein väittää, että jonkun muunkin silmä lepää.

thumb_P3032060_1024Aalto-maljakko syntyi vuonna 1936 ja sitä seuraavana vuonna se esiteltiin Pariisin maailmannäyttelyssä. Yhä edelleen tänäkin päivänä Aalto vaasin, kuten moni siitä puhuu, aaltomainen muoto luodaan suupuhaltamalla Iittalan tehtaalla. Yhden maljakon valmistamiseen tarvitaan seitsemän ammattitaitoista käsityön taitajaa.

Alvar Aalto ei koskaan halunnut määritellä, miten hänen tuotteitaan pitäisi käyttää tai miten niiden pitäisi esittäytyä. Hän halusi jättää tuotteen omistajalle vapaat kädet käyttää omaa mielikuvitustaan.

Minulle jokainen Alvar Aallon tuote on aarre ja tämä smaragdinvärinen kaunotar ei juuri tänään sovi minnekään paremmin kuin tähän Lapin luontoon. Rakastan tätäkin yksilöä!

2 thoughts on “Lappi ja Aalto kohtasivat Luostolla!

  • Vastaa Nipsux 3.3.2016 at 15:43

    Kaunista on! Terveiset täältä Rukalta. Kyllä näissä talvimaisemissa mieli lepää. Tässä koitan kerätä energiaa kevääseen ja alkaavaan kesäravikauteen.
    Kysyin sinulta sähköpostiosoitettasi Pariisissa ja kirjoitinkin sen käsiohjelmaani, mutta käsiohjelma on hukassa.. joten voisitko laittaa sen tähän tai mun sähköpostiin? Kiitos 🙂

  • Vastaa Elämää Mairen kanssa! - Meillä Kotona -blogit 29.3.2016 at 06:49

    […] ja PS. Kuvassa esiintyvästä upeasta smaragdinvärisestä Aalto -vaasista lisää kuvia täällä. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *