Voi Arabian ihana Esteri!

Arabia on sana, joka tuntuu olleen elämässäni aina. Ihan pikkutytöstä lähtien muistan olleeni mummun ja papan tai äidin ja isän kanssa maalaishuutokaupoissa, joissa vaistosin Arabian voipyttyjen olevan jotain erityistä. Myöhempinä vuosina aloin sitten itse ihannoida näitä samoja voipyttyjä ja nykyään minulla niitä muutama  onkin.

Ja tänään sitten Arabia avasi historiansa ensimmäisen konseptiliikkeen, ja nyt Helsingin ytimessä, Pohjoisesplanadilla, on esillä koko Arabian tuotekirjo. Sijainti ei voisi olla kivempi ainakaan tällaiselle Espan vaeltajalle kuin itse olen. Tykkään nimittäin vain kuljeksia Espalla ja katsella kauppojen ikkunoita. Tänään pysähdyin myös Strindbergin toast skagenille, joka muuten mielestäni on tämän maailman paras. Iso suositus siis.

arabia

arabia

arabia

arabia_esteri

Uusi liike on suora jatkumo jo samassa rakennuksessa jonkin aikaa olleelle Iittalan liikkeelle. Näin voidaan sanoa, että Arabia ja Iittala ovat vihdoinkin yhdessä Helsingin kaupallisessa keskustassa, minkä voisin kuvitella itseni lisäksi myös turisteja miellyttävän.

Ja itse uusi liike sitten, ehdottomasti perustavin liikettä kuvaava sana on koti. Kodinomaisuus varmasti välittyy myös näistä napsimistani kuvista, on kivaa nähdä tuotteita niiden ikään kuin aidossa ympäristössä. On kiva nähdä tuotteet kuin ne olisivat vaikkapa omassa kodissa.

arabia

arabia

Ja koska jo aivan tämän jutun alussa ilmoitin olevani suuri Arabian ystävä, niin sanottakoon, että on yksi tuotesarja, jonka tykkäämistä olen haastanut itseni kaikki nämä vuodet. Olen siis miettinyt tykkäänkö Arabian Paratiisi -sarjasta vai en? Välillä tuntuu sille, että keltainen Paratiisi on hieman houkutellutkin ja toisaalta sitten taas ei. Mutta tänään sitten. Näin erikoisvärin ja nyt on sitten Paratiisikin voitettu kanta – kera purppuran.

arabia

arabia

arabia

Eikä tilaisuutta ettei uutista. Onhan Arabian Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi toteutettu mukisarja jo teille kaikille tuttu? Ellei, niin vilkaise parhaat palat viime syksyisestä postauksestani täältä, Omaksi suosikikseni nousi heti tuolloin ihana Esteri -koriste ja näyttää käyneen niin, että joku muukin on tykännyt.

Sen lisäksi, että kuulin aamulla juhlavuoden mukien olleen ylipäänsä Arabian suurhitti, niin syksyllä kyseinen Esteri   nostetaan laajempaan tuotantoon muutaman tuotteen muodossa. Esteri -astiasarjan koriste on runsas kukkaornamentti, jonka Arabian pitkäaikainen suunnittelija Esteri Tomula (1920–1998) suunnitteli vuonna 1973 Arabian satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Arabian 100-vuotisjuhlakuppipariin.

Ihana, herkkä. Kertakaikkisen ihana. Eikä pelkästään tuo muki, joita itseltänikin jo löytyy, vaan erityisesti tuo kannu ja pieni tarjoilualusta. Jotenkin tulee niin lapsuus mieleen. Voi että.

arabia

arabia

Eli summa summarum. Olkaamme iloisia, että meillä on jotain suomalaisuuden todellista aatelistoa juhlittavana näin Suomen 100 -vuotisjuhlavuonna. Ehkä sitten syksyllä, kun nämä Esterit myyntiin tulevat on jälleen pakko tehdä pari hankintaa. Ellen sitten jo ennen sorru tuohon erikoisvärillä tyyliteltyyn Paratiisiin… Iik, mihin laitan kaikki astiastoni.

Onko kenelläkään muulla samanlaisia ongelmia?

arabia

arabia

arabia
arabia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *