Korea päivä 3 ja taivaallinen korealainen ruoka

kimchiKello on täällä nyt kaksi yöllä, mutta ajattelin kuitenkin, nälissäni, vielä kirjoittaa hieman. Myönnettäköön, että taimasimme päivän tapahtumia kuvaajani kanssa äsken puolellatoista oluella ja suklaanipsukekseillä, mutta siltikin on nälkä. Johtunee siitä, että söimme päivällä niin hyvän ruoka-annoksen, että ei hölmöinä ymmärretty, että olisi pitänyt syödä jotain myös ennen mäkihyppykarsintaan lähtöä.

No, mutta mäkihyppy kirkkaiden valojen alla sujui nälkäisenäkin etenkin, kun kaikki suomalaiset menivät myös loppukilpailuun.  Mikäli olet urheiluihmisiä, niin muun muassa näitä äsken tekemiäni haastatteluja voi nähdä vaikkapa lauantaina tv-vitosella ennen normaalimäen mäkihyppykisaa. Kurkkaa ihmeessä TV5:n ohjelmistoon tästä.

No, mutta siis oppia ikä kaikki ja koska tiedän, että itselläni on edessä paljon juuri täällä näitä klo 21.30 alkavia kilpailuja, niin pitää jälleen aklimatisoitua. Plus, että meillä on Discoveryn tiloissa niin mainio catering, että sieltä saa myös matkaan pieniä eväspaketteja, niiitäkin pitää jatkossa osata hyödyntää.

Ja sitten siihen päivän ruokaan.

kimchi

kimchi

kimchi

Tuosta listasta katsoin ja noin hyvää sain. No ei ihan täysin totta, vaikka melkein onkin. Tässä ravintolassa nimittäin oli kaiken koreankielisen tekstin alla pieni teksti myös huteralla englannilla ja tiesin tilaavani mausteista porsasta.

Ja kuten olen jo varmasti kertonutkin, niin kovin paljoa sitä yhteistä kieltä ei meillä täällä vuorilla ole, mutta porsasta siis myös sain. Tosin tarjoilija kysyi kohteliaasti you like spicy? Ja tykkäsinhän minä, ihan todellai

Tottahan totuus oli se, että loppuannos huitastiin tuulen varjoon hikikarpalot otsalla ja ohimoilla, mutta hyvää se oli. Mausteisuus on täällä jotenkin erilaista kuin esimerkiksi Thaimaassa. Eli tämä oli siis yksinkertaisesti porsasta kaalilla ja tietenkin vieressä kimchi oikeaa peruskorealainen ruoka-annos. Hapatettua kaalia, aika usein ymmärtääkseni kiinankaalia.

Ja tuntuu kyllä sille, että kaali kuuluukin sitten jokaiseen annokseen tässä maassa. Ei pelkästään se, että Soulin kimchimuseon kimchiluettelossa on 167 erilaista kimchiä vaan se, että kaalia (ehkä jonkin lajin kimchiä) oli tosiaan kosolti myös pääruuassani, tämän päivän kuvaajani Samin (hän esiintyy muuten seuraavissa kuvissakin:) ruuassa niin myös kaikkien naapuripöytien ruuissa. Mutta ei tämä minua haittaa, olen aina tykännyt kovin sekä kaalista yleisesti että myös hapankaalista.

Ruoka oli siis aivan mielettömän hyvää. Luulen, että ehkä menen tuonne uudelleenkin. Ja meillä kävi kaikin puolin hyvä tuuri, kun suunnilleen tiesimme, mitä tilaamme. Ex-kiekkoilija, tiimiimme kuuluva Kimmo TImonen, kun oli eilen korean kieltä taitamattomana tilannut nimittäin vasikan mahalaukkua ja mies ei vaikuttanut alkuunkaan kovin tyytyväiselle annokseensa…

Nyt alan nukkua. Edessä päivä 4 ja jälleen monenmoista, ensimmäisten päivien fiiliksiin pääset muuten  pureutumaan tästä. Ja hei, pidän aika aktiivista tahtia tuolla minun instastory-tililläni. Joten jos tämä allekirjoittaneen elämä olympialaisissa ja Koressa kiinnostaa, niin ota ihmeessä seurantaan instatilini: lauraruohola

Huomenna ne sitten alkavat, talviolympialaiset. Edelleen vain yhtä uskomaton juttu, että olen jälleen täällä.

Laura

pyeongchang_talviolympialaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *