Marimekon logokassi ja vähän muutkin kangaskassit

marimekko

marimekko

Törmäsin taannoin jossain seuraamillani sivuilla myynti-ilmoitukseen, jossa kaupan oli Marimekko logokassi. Tiedättehän tuon kätevän kangaskassin, josta on viime vuosina vähitellen hivuttautunut lähes must-juttu. Itselläni on niitä nyt neljä – ja ei, yksikään ei ole myynnissä.

No, mikä tästä myyntikeskustelusta teki kiehtovan seurattavan oli se, että osa piti pyyntihintaa liian korkeana, toisille se oli ok, kolmas kertoi, että näitä saa ilmaiseksikin ja neljäs oli taas ehdottomasti sitä mieltä, että ei saa. Keskustelu polveili sinne ja tänne, mutta luulen, että kassi vaihtoi omistajaa uuteen kotiin ja varmasti oikealla hinnalla.

Koska keskustelu jäi mieleeni, minun oli äsken aivan pakko napata kuvat Marimekon ikkunasta mennessäni putiikkiin itse jouluostoksille.

marimekko

marimekko

Kuvassa nyt ainakin sitten jollekulle vastaus akuuteimpaan logokassituskaan. Eli ainakin juuri nyt kassin saa kaupan päälle tietyn suuruisesta ostoksesta, mutta muuten taitaa yhä edelleen olla niin, että yksittäin ei kasseja myydä.

No, Joka tapauksessa sain nyt itse ihan uuden. Kassivalikoimastani löytyy logo neljässä eri värissä, tämä uusin on Suomi 100-henkeen sininen. Kaunis. Ja myönnän myös, että kätevä ja ennen muuta ekologisempi valinta kuten toki kaikki kangaskassit.

Omat kangaskassini ovat roikkuvat ovenkahvassa kauniisti viikattuina yhdessä megaisossa kassissa ja siitä yritän aina muistaa napata yhden kassin mukaani, kun lähden kauppareissuille. Äitini pitää kangaskasseja myös autossa, mikä onkin varsin kätevä idea; sieltähän sitä monasti esimerkiksi ruokakauppaan lähdetään.

Tärkeä asia kaikki tyynni. Pidän omana vuoden 2017 yhtenä merkittävimmistä parannuksista elämässäni sitä, että olen pyrkinyt reippaasti yli 50 prosenttisesti vähentämään muovikassien ostoa ja käyttöä. Siitä jouluinen hatunnosto itselleni. Toivottavasti te kaikki muutkin olette tehneet vähintään saman!

(En muuten malta olla mainitsematta, että laitoimme kiertoon myös Vermon Kuninkuusraveista kesällä jääneet kangasbanderollit, jättilakanat ja mainoskankaat. Voit lukea lisää Vermon ja Globe Hopen yhteistyöstä täältä.)

Ja vielä loppuun jouluinen kiitos. Kun tässä kirjoituksessa nyt hieman Marimerkosta puhutaan, niin kehaistaan nyt myöskin heitä siitä uskomattomasta ja kauniista joulufiiliksestä, jonka kaupassa kohtasin. Ei pelkästään se, että ikkunat ovat aivan ihanat ja jouluiset, mutta myös sisällä oli hyvin tunnelmallista.

Ainakin minä olen niin höpsö, että jouluostosten tekeminen todella jouluisessa liikkeessä on itselleni erittäin tärkeä kokemus. Ja näitä kokemuksia hankin tänään oikein urakalla, koska lopulta nimittäin kävikin niin, että tästä muodostui tämän joulun “päähankintapäiväni”.

Sain hankittua todella paljon kivoja asioita, toivottavasti lahjojen saajatkin ilahtuvat. Huomenna, uskokaa tai älkää, käyn vielä kerran Porvoossa, tonttuilemassa….

marimekko

4 thoughts on “Marimekon logokassi ja vähän muutkin kangaskassit

 • Vastaa Anne Jalonen 19.12.2017 at 20:50

  Marimekon logokassi minullakin Toisen annoin tyttärelleni. On ollut ahkerassa käytössä. Minä säilytän sitä kassissan. Näin kulkee kätevästi mukanani

  • Vastaa LauraR 19.12.2017 at 20:55

   Juu, isommissa käsilaukuissa minullakin aina mukana ja useimmiten juuri joku Marimekko. Mutta ei tuo äidinkään idea siitä, että miinoittaa auton eri kangaskasseilla, laisin huono olo. Kaksi kunnon kokoista kangaskassia, niin niillä kantaa jo aika isot ruokaostokset kotiin:).

 • Vastaa Anna 19.12.2017 at 21:40

  Tää on muutos joks tapahtuu! On niin hyvä, että tavaratalot ja vaatekaupat jne on alkaneet veloittaa muovikasseista. Tää muutos on tehtävissä!

  • Vastaa LauraR 19.12.2017 at 21:46

   Kyllä. Juuri noin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *