Kesä, mökki ja nelikymppinen.

Mitä sinulle tulee mieleen yllä olevasta kuvasta?

Minulle tulevat mieleen kesä ja kärpäset, pelargoniat ja onnellisuus. Minulle tulee mieleen myös joku ihastuttava vanha maalaistalo jossakin Suomen maaseudulla, jossakin, missä kännykät eivät kuulu, tietokoneet eivät häiritse ja jossa joka ikinen hetki on arvokas. Joka ikinen.

Ja siitä syystä kirjoitan tänään tämän pienen postauksen, johon sysäyksen antoi iltapäiväinen ajomatka Turusta Helsinkiin. Kuuntelin ajatusteni taustaäänenä yhtä maan parhaista radiokanavista, Ylen radio Suomea, kun äkkiä kuulin, että Suomessa on vähitellen paheneva mökkiongelma! Mökkiongelma, mikä ihme???

“Mökkiongelma” tarkoittaa Ylen uutisen mukaan sitä, että maa on täynnä mökkejä, jotka eivät kelpaa nelikymppisille ja sitä nuoremmille. Moderni kolme-nelikymppinen ei kuulemma enää ole valmis kantamaan vettä mökkiin tai tuomaan puita takkaan, moderni elämä ja nykypäivän ihminen vaatii uutisen mukaan moderneja palveluja ja laadukasta vapaa-aikaa.

Siis laadukasta vapaa-aikaa? Onko sen mittari todellakin ja ainoastaan vain se, että sisään tulee juokseva vesi ja nurkassa on mieluusti vaikkapa bioetanolitakka, jotta senkin voi sytyttää mahdollisimman helposti ilman sen suurempia fyysisiä ponnistuksia. Ei hyvät hyssykät, jos kaikki muut nelikymppiset ovat sitä mieltä, että nämä asiat pitää ottaa faktoina, niin olen kyllä totaalisesti vanhanaikainen ja epämoderni.

Rakastan mökkeilyä, olen valmis kantamaan veden sinne vaikka kaupungista, ulkohuussin sisustaminen on hauskaa puuhaa ja ulkosaunan lämmittäminen suorastaan hermolomaa. En itse asiassa oikeastaan tarvitse mökille mitään muuta modernia kuin kunnon mökkitien ja no, sähkö, se passaa mainiosti. Voi, että onkin kiva olla jo hieman YLI nelikymppinen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *