Pala Australiaa kehyksiin!

Sain vuosia sitten postia Australiasta. Sain niin kovasti odottamani valokuvan yhdestä minulle hyvin tärkeästä paikasta ja kaupungista.

Paketissa oli siis valokuva, jonka hakuprosessikin oli melkoinen. Annoin ystävälleni Ninalle tarkat reittiohjeet , kävellen, oikeaan galleriaan, tarkat ohjeet kohdasta, josta juuri tämä löytyy ja tarkat ohjeet suunnilleen myyjästä kenen kanssa voi jutella.

Kokonaisuuden kruunasi se, että Ninan piti pyytää tästä Darling Harbourissa sijaitsevasta liikkeestä, että he pakkaisivat kuvan ja lähettäisivät sen Suomeen, maksoi mitä maksoi. Ja sieltähän se tuli, minun tauluni.

Ja sitten seuraa tunnustusten aika. Tämä valokuva on ollut paketissaan kaikki nämä vuodet, 10 vuotta. Hävettää. Silloin tällöin olen puuvillahansikkain ottanut sen ulos putkilostaan ja suominut itseäni siitä, että se ei ole saanut kehyksiä ympärilleen. Joten nyt, nyt on sen aika.

Olen jo pitkään katsonut olohuoneessani sohvan takana olevaa seinää ja moittinut sitä hienoisesta tyhjyyden tunteesta. Tähän tulee siis muutos. Siihen tulee muisto Australiasta heti kunhan saan tauluni kehystämöstä ulos.

Tällä hetkellä mietin vain sitä, että vaikka kokonaisuuteen sopisi enemmän kuin mainiosti musta kehys, annan myös mahdollisuuden antiikkisen ruskealle. Vuoden 2017 sisustamisen hittivärille, värille, joka toki on aina kulkenut matkassani. Näen, että muiden mustakehyksisten taulujeni joukossa tyylikäs ruskea saattaa olla mainiokin piristys. Mutta lopullinen päätös syntyy liikkeessä, ja toki kuvaan kokonaisuuden sitten valmiina tännekin.

Arvaako muuten joku, mitä kuvassa on? Itse kun tiedän vastauksen, niin voin keskittyä arvuuttelemaan, paljonko työ materiaaleineen tulee maksamaan. Mutta tälle valokuvalle oikea kehystys tekee vain oikeutta, maksakoon siis.

 

2 thoughts on “Pala Australiaa kehyksiin!

  • Vastaa Ruokailuhuoneesta kirjastoksi, kirjastosta ruokailuhuoneeksi... 9.2.2017 at 19:36

    […] menoa myös seinäni alkavat täyttyä. Se yksi taulu, jonka taipaleesta Australiasta kotiini kirjoitin taannoin, se on nyt kehyksissä odottamassa paikkaansa. Mutta Reidar Särestöniemi ja Vanha Rauma -taulut […]

  • Vastaa Taulu yllättää lattialla! 17.2.2017 at 10:56

    […] teille tammikuussa minulle rakkaasta valokuvasta Oli tarkoitus saada kehyksiin pala rakasta Australiaa ja Sydneytä. Ja sainkin. Sain kehyksiin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *