Kasvun ihme ja vähän muutakin ajatuksia

kasvun ihmeEn malttanut äsken olla kuvaamatta ikkunallani loistavaa nukkumaijaa. Hänestä on jotenkin tullut niin iso ja kyllä, tämä toukokuun alusta oleva postaukseni totisesti todistaa tämän. Kasvun ihme on merkillinen asia ja tuon postauksen kuvat ehdottomasti kannattaa kurkata.

kasvun ihme

kasvun ihme

kasvun ihme

Hämmästyttävää toki, että Maija viihtyy juuri minun kotonani näin hyvin, koska luontainen kasvupaikka sille on Brasilia. Sieltä on kuulkaa melko pitkä matka tänne Helsingin keskustaan:). Mutta ei anneta sen häiritä nyt tätä onnistuneesti sujuvaa kasvua. Rehellisesti todettuna Maija leviää nyt jo niin isoksi, että se ei enää nosta kaikkia lehtiään yöksi suppuun ja tuntuu, että se tarvitsee vettäkin huomattavasti entistä enempi.

Itse hoitamisessa pidän kuitenkin kaikkien kukkien kanssa noudattamasta tavastani kiinni. Annan kukkien mullan siis kuivahtaa ainakin pintakuivaksi, ennen kuin laittelen lisää vettä. Oma viisauteni on se, että harvemmin kukka (paitsi joulutähti) selkeästi kuivuuteen kuolee, mutta liika vesi tappaa kukan aina.

Ja sitten muihin asioihin. Uskokaa tai älkää, niin pidän silittämisestä kovin paljon. Siis niin paljon, että pystyn silittämällä mainiosti torpedoimaan myös mahdollisen liikkumisen. Tiedän, että hyvä lenkki olisi juuri nyt paikallaan, mutta toki sain silitettävätkin vaatekaappiin. Ja liikunnan välttely ei siis todellakaan ole tekosyy. Jos silittämisestä tai mankeloinnista saisi jonkin mitalin luulen, että olisin molemmissa vähintään palkintopallin tuntumassa.

Lisäksi tänä viikonloppuna on saanut nauttia alppihiihdosta. Miesten kisaa vaan on aina niin siistiä katsoa, eläköön Norja ja Itävalta. Suru tulee toki puseroon, kun miettii sitä näkymää, joka Levillä paistaa kisarinteiden ulkopuolella. Ruskeaa ja vihreää – lumesta ei tietoakaan. Saa minut hyvin surulliseksi. Ilmastonmuutos on nopeampaa kuin mitä kukaan ilmeisesti voi edes kuvitella. Pohdin tilannetta etenkin lapsien kannalta, näkevätkö he enää Suomessa lunta tulevina vuosikymmeninä.

Ilmastonmuutos ahdistaa minua joka päivä, mutta tänään kuitenkin olen pyrkinyt myös siihen, että rentoudun. Heräsin alppihiihdoksi klo 10.26 ja nyt kun kisa on ohi, niin ehkä kiskon itseni lopulta ulkovaatteisiin ja lähden lenkille. Piti käydä kaupungillakin, mutta se taitaa jäädä.

Parasta viikon alkua ja muistakaa huomisaamuna Maikkarin Huomenta Suomen Vilttiketju. Olen siellä puhumassa muun muassa alppihiihdosta klo 8.07. Nähdään!

Laura

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *