Maija ja peukku vihersisustamiselle

 

maija

maija

maija

Toukokuu alkoi sitten flunssassa. Sillä hetkellä, kun ostin tämän uuden viherkasvin, Maijan, niin uskoin vielä, että minua ei flunssa kaada. Ja noin viittä tuntia myöhemmin oivalsin, että näin kuitenkin tulee käymään ja vappuni menee siinä samassa sairastellessa.

Mutta koska uskon vahvasti siihen, että sisustamalla viherkasveilla ihminen voi paremmin, niin fiilistelen nyt tätä Maijaa kaikesta huolimatta. TIlanne ehkä vaatii myös taustoitusta, koska ainakin joku saattaa muistaa, miten kehua retostelin taannoin viherkasvikyvyilläni ja muistanee sitä myöden, että tuossa kohdin ruokailuhuoneeni ikkunalautaa on ollut pitkään kotini toinen lyyraviikuna.

Paino sanalla “on ollut”, sillä sen kanssa en kuitenkaan onnistunut. Uskon tietäväni, että yhteisen taipaleemme alussa se oli liian pimeässä paikassa eikä se enää oikein päässyt jyvälle uudesta elämästään valossa. Samalla oli tapahtunut myös se, että isoimmat ja näyttävimmät lehdet menivät oudon ruskealaikkusiksi ja kun viime viikkoina kaikesta yrityksestäni huolimatta lehtiä alkoi myös tippua ymmärsin, että en enää saa sitä kuntoon. Aina yhtä ikävää luopua jostakin elävästä.

Ja siksi ikkunalaudalla on nyt tuo uusi kaunis Maija.

 

maija

maija

maijaTämä uusin löytöni on todella kaunis. Kuten olen yrittänyt sitä kuvatakin, niin eri valoissa ja eri suunnista se näyttää aina hieman erilaiselle. Vappuaattona, kun iltainen valo paistoi ikään kuin sen lehtien läpi, oli Maija suorastaan huumaavan kaunis.

Kauneus perustuu lehtien läpi siivilöityvään valoon ja erivärisyyteen. Lehdet ovat alta purppuranpuna-violettisia ja päältä vihreänvalkoisia. Mielestäni näissä kuvissa värit näkyvät hyvin. Ja jos jotakuta kiinnostaa, että mistä näitä ainakin voi saada, niin ostin omani Turusta Myllyn kupeessa olevasta Plantagenista.

Hoito-ohjeita olen nyt tutkinut sen verran, että kasvi tykkää säännöllisestä kastelusta, mutta myös säännöllisestä suihkuttelusta. Ja kun itse asiassa en tiedä juuri yhtään kasvia, jolle ei suihkuttelu sopisi, niin taidanpa ottaa tavaksi. Suihku viherkasveille vaikka kerran viikkoon!

maija

Ja vielä yksi kiva juttu tästä Maijasta, sillä näissä on lajityypistä riippuen yksi erityisen symppisjuttu. Se ei ole aivan kuten sukulaisensa Nukkumaija, joka tavallaan sulkee lehtensä nukkumaan yöksi, mutta olen tässä jo parissa päivässä huomannut, että tämäkin Maija tekee sitä hieman. Eli päivällä se on aukinaisempi ja pimeällä suppuisempi. Mukavaa.

Mitä ylipäänsä tulee näillä viherkasveilla sisustamiseen, niin olen ehdottomasti sitä mieltä, että vihdoin on löydetty hitti ylitse muiden. Huoneilma pysyy puhtaampana, näyttävillä kasveilla saa nopeasti uutta, ylvästä ilmettä ja mikä tietenkin tärkeintä, viherkasveilla sisustaminen on todella helppoa ja kivaa.

Ei tarvitse olla mikään suuri osaaja, sillä kaikki vihreät kasvit erilaisissa ruukuissaan sopivat erittäin kauniisti yhteen, asetelmiksi ja itse asiassa asetelmina kasvit ovat entistäkin näyttävämpi sisustuksellinen kokonaisuus kotiisi. Jos haluat käydä tämän blogin viherkasvihistoriaa läpi, niin löydät sitä helposti laittamalla hakusanaksi viherkasvit ja melko monissa postauksissa ilman tuota tunnistettakin on löydettävissä esimerkiksi olohuoneeni viherkokonaisuus.

Ihanaa. Nyt ulkona paistaa hieman aurinkokin. Jospa tämä sateinen vappu alkaisi tästä vähitellen kääntyä aurinkoiseksi loppuviikoksi ja flunssakin hellittää. Sitä toivoessa.

Laura

Parasta toukokuuta ja kesäkuun alussa onkin ihan uusia juttuja tiedossa. Tällä kertaa uutiset koskevat blogia…

maija

maija

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *