Ensimmäinen adventti

adventtiEnsimmäinen adventti. Lupaus joulun saapumisesta. Vuosi on huipentumassa suureen juhlaan, minkä virallinen odotus alkaa siis tänään.

Itselläni hyvin perinteisesti. Santtion mummun kynttelikkö saapui makuuhuoneen ikkunalaudalle. Se on ensimmäinen paikoilleen aseteltava jo siksikin, että kynttelikkö on varmasti myös vanhin tämän kodin koriste. Ja koska sillä siis on ikää jo kymmeniä ja taas kymmeniä vuosia, sen toimintavarmuus jännittää aina. Mutta jälleen, jälleen se vain syttyi. Vuosi sittenhän haasteita oli muistaakseni hieman enemmän…

Pitkin tätä päivää laittelen muutkin kyntteliköt paikoilleen, joulutähdet myös ikkunoihin. On muuten itse asiassa aika hämmentävää, miten yksimielisiä ihmiset ovat tiettyjen joulukoristeiden suhteen. Itse en ainakaan osaa luetella montaakaan kotia, jossa ei nautittaisi joulun valoista, ja melko monissa juuri kyntteliköin ja tähdin.

Valoja, tähtiä, kukkia ja monia kynttilöitä lukuun ottamatta en kuitenkaan koristele kotiani jouluiseksi vielä tätä enempää. En voisi kuvitellakaan, että esimerkiksi joulukuusi tulisi kotiin ennen kuin jouluaattoa edeltävänä päivänä, tänä vuonna oivallinen hetki kuusen laittoon voisi kyllä olla se perjantai. Lopulta taitaa olla hieman sama myös tonttusten ja muut punaisen “rekvisiitan” kanssa. Niiden aika on viimeisellä viikolla vasta. Näin ainakin minulla. Eriävät mielipiteet toki sallitaan nekin. 🙂

Yksi omista joulunalusajan tärkeimmistä asioista on nykyään myös Jouluradio. Joululauluja tauotta ympäri vuorokauden. En nimittäin ole vielä koskaan kyllästynyt yhteenkään joululauluun. Kuuntelen niitä käytännössä koko valveillaoloaikani aina jouluun saakka. Ja tähän tarkoitukseen jouluradio on aivan ihana. Yritän ehtiä käymään myös elektroniikkaa myyvässä kaupassa, jospa jostain löytyisi pieni bosen kaiuttimeen liitettävä cd-soitin, niin saisin myös joululevyni kuunteluun.

En ole vielä aivan tarkoin päättänyt, mihin kaikkiin joulukonsertteihin yritän mennä. Mietin Vesa-Matti Loirin Savoyn konserttia, mutta rehellisyyden nimissä sanottakoon, että ainakin muutamia vuosia sitten kappaleet oli sovitettu niin äärimmilleen, etten enää saanut niistä joulusta tunnelmaa. Joululaulu joululauluna, sovitaanko niin?

Tänään aion siis valaista ja tehdä muitakin pieniä kivoja juttuja, joista tekin kuulette täällä blogissa. Ilta on myös työilta, sillä menen emännöimään Hartwall Areenan VIP-tiloihin Waltteri Torikan ja Jarkko Aholan konserttia. Uskoisin, että siitä tulee elämys. Ja toivon, uskallan jopa kuvitella, että tämä kaksikko on ottanut konserttiinsa juuri ajankohdan huomioiden myös joululaulun. Sitä odottaen.

Laura

adventti

 

adventt

adventti

adventti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *