Arvostuksesta paperiseen kuvastoon – IKEA

Ensi viikolla se jälleen tapahtuu, 1,7 miljoonasta postilaatikosta kolahtaa kotiin Ikean kuvasto. Siis ihan paperisena, ihan ilmaiseksi ja ihan kotiin tuotuna – ainakin vielä. Ottamatta yhtään sen enempää kantaa kuvaston sisältöön, johon en vielä ole ehtinyt tutustua, nostan miljoonasti hattua yksinkertaisesti sille asialle, että vielä joku asia on ja pysyy.

Sitä paitsi en voinut olla tänään hymyilemättä kuvaston ja syksyn uutuuksien lanseerauksessa, kun markkinointiviestintäpäällikkö Mia Boström sanoi, että jo keväällä heillä alkavat pääkonttorilla puhelimet soida ja tulee kyselyjä, että milloin se tulee ja milloin otan ovesta “ei mainoksia” -kyltin pois.

Herttaista ja aitoa, toivottavasti Ikea ja kaikki muutkin paperikuvastoja edelleen tekevät yritykset pitävät tästä paperisesta perinteestään kiinni ellei ikuisesti, niin ainakin pitkään. On aivan eri asia katsoa huonekaluja, keittiöitä, makuuhuoneita tai kirjahyllyjä paperikuvastosta kuin ikuisesti etsiä netistä jotakin.

Mutta pari sanaa muustakin kivasta, joka teitä saattaa viehättää. Ikean syksyssä on muun muassa itäisten maiden eksotiikkaa sekä Suomessa uutta Björksnäsiä. Sekä syyskuussa myyntiin tulevat (kuvat yllä ja alla) Svärtan -erikoismallistot että tasan huomenna Ikeoihin saapuvat Björksnäsit ovat varmasti mieleen Suomessakin.

Svärtan -malliston suunnittelija Martin Bergström haki tuotteisiin inspiraationsa Intian New Delhistä ja se todellakin näkyy tässä 9.9 myyntiin rajoitetuksi ajaksi tulevassa mallistossa. Svärtaniin kuuluu erilaisia sisustusesineitä, huonekaluja, tekstiileitä, mattoja jne. Bergström kertoo, että innostus sarjan väreihin ja muotoihin löytyi New Delhissä varjoista, seinämateriaaleista ja vaikka katujen yllä roikkuvista sähköjohdoista. Kivoja juttuja, luulen, että tykkäätte.

Ja Björksnäs, se tulikin jo mainittua. Huomenna Ikeoissa muun muassa nahkavetimilliset vitriinit ja kauniit tuolit. Sisarus- ja muotoilupari Knut ja Marianne Hagberg ovat tämänkin malliston takuunimet, nimet, jotka löytyvät monen muunkin ikoniseksi muodostuneen Ikea-klassikon takaa. Skandinaavista skandinaaviseen makuun.

Mitäs sitten vielä muuta jäi mieleen ihastuttavilla Vanhoilla Veturihalleilla pidetystä tilaisuudesta. No, aivan mielettömän ihanat kakut:) mutta myös pari todella kaunista kattausta. Näin kun syksy vääjäämättömästi alkaa hiipiä mieleen niin tumma kattaus, kynttilät ja kulta, tulee vain jotenkin niin tunnelmallinen olo.

Ja niinkuin, että mitä kakkuja. Noooo, tällaisia:)

Mukavaa loppuviikkoa ystävät – ja herkkusuut!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *