Arabian ihanat juhlavuoden mukit

Hyvän tuotteen tuntee, kun ottaa sen käteensä. Tämä tunne valtasi taas positiivisesti mielen, kun otin tänään käteeni Arabian juhlavuoden Esteri 1973 -mukin. Kädessäni oli siis yksi Arabian juhlavuoden mukeista yksi, loput yhdeksän odottivat kuvatuksi tuloa pöydällä.

Hieno idea Arabialta ja sen emoyhtiö Fiskarsilta juhlistaa myös näin 100-vuotiasta Suomea. Mukit ovat kaikki eri maamme itsenäisyyden vuosikymmeneltä ja löytyypä sarjasta yllätys yllätys sellainenkin suomalaisen muotoilun 1930-luvun helmi kuin Myrna.

Koska sadan vuoden aikana Arabian arkistoihin on kerääntynyt satoja toinen toistaan upeampia astioiden kuvituksia, päätökset juhlavuoden mukien valinnoista tehtiin Arabian tuotantohistorian tutkimustyön ja yleisöäänestyksen tuloksena. Vanhin malli tulee vuodelta 1914 ja uusin vuodelta 2017, tälle välille mahtuukin sitten seitsemän muun mukin verran upeaa, suomalaista muotoilun historiaa.

Mukeja valmistetaan rajattu erä ja ne kaikki on varustettu juhlavuoden pohjaleimalla. Ja psst. pikkulinnut ehkä visersivät, että mukeja saattaisi löytyä jo huomenna Esplanadilla Iittalan liikkeen vierellä avattavasta pop up -liikkeestä…mutta olivatpa nämä pikkulintuset oikeassa tai väärässä, varmaa on ainakin se, että nämä kaunottaret ovat saatavilla ainoastaan ensi vuoden, eli Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ajan.

One thought on “Arabian ihanat juhlavuoden mukit

  • Vastaa Voi Arabian ihana Esteri! - Laura R 27.4.2017 at 20:44

    […] jo teille kaikille tuttu? Ellei, niin vilkaise parhaat palat viime syksyisestä postauksestani täältä, Omaksi suosikikseni nousi heti tuolloin ihana Esteri -koriste ja näyttää käyneen niin, että […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *