Happy Valentine´s ja vaarahälytyksiä!

ystävänpäivä

Tänä vuonna ystävänpäivä on hyvin erilainen kuin aiempina vuosina. Tänä vuonna tervehdys tulee teille kaikille rakkaat täältä Etelä-Koreasta ja tänä vuonna jäivät myös tästä sattuneesta syystä kortit ja kukkakimput lähettämättä.

Mutta korteista ja kukista tai pikemminkin niiden puuttumisesta huolimatta HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ KAIKKI YSTÄVÄNI JA LÄHEISENI! Olette minulle tärkeitä.

Ja pari päivityssanaa jälleen täältä Koreasta. Täällä nimittäin ei ole enää kylmä ja täällä todella ollaan ystävällisiä…:) Ystävänpäivän hengessä, mutta muutenkin.

ystävänpäivä

ystävänpäivä

Olen tainnut melko monessa instagram story-päivityksessäni tuoda esille (kannattaa ottaa muuten seurantaan sivuni, teen joka päivästä sinne aina pientä tai vähän isompaakin tarinaa), että olympia-alueilla kaikki haluavat auttaa ja olla ystävällisiä riippumatta sitten siitä, onko auttajalla tai autettavalla mitään yhteistä kieltä tai mitään muutakaan.

Esimerkiksi kun kysyt tietä tai meille toimittajille tärkeää mixed zone-aluetta, niin aina joku hymyillen neuvoo jonnekin – ja lähes yhtä usein tuo neuvo on väärä tai ainakin orastavasti pielessä, mutta yritetty on. Ja joka kerta kun mietin, että menenpä takaisin kertomaan, että missä se paikka oikeasti on, niin ajattelen, että annetaan olla, kun varmasti hän parhaansa yritti.

Tuo kuvissakin näkyvä vapaaehtoisten määrä on nimittäin aivan valtava enkä osaa sanoa, että mistä kaikkialta Koreasta he tulevat ja kuinka tarkoin koko olympialaisuus on heille tuttu. Tarkoitan tässä lähinnä sitä, että vaikka itse asia, opastaminen, neuvominen jne olisikin tuttua, niin onko olympialaisten “virallinen kisakieli” tuttua laisin. Väittäisin, että aika monelle ihan hepreaa. Mutta kuten niin usein, niin tässäkin tärkeintä on asenne. Ja totuuden nimissä – hymyllä pääsee jo pitkälle.

Ja sitten tuoreimpiin vaarahälytyksiin, tänään niitä on tullut roppakaupalla!

ystävänpäivä

Tänään oli nimittäin tarkoitus kirjoittaa tänne blogiin vain aurinkoiset ystävänpäivätervehdykset, mutta hälytykset hieman sekoittivat pakkaa. No, siinäkin mielessä, että olen nyt jo kotona vaikka pitäisi olla vieläkin melkein ampumahiihdossa (kisaa siis siirrettiin tuulen vuoksi), mutta varsinaisesti kaikki vaaratiedotealueet kiersivät kyllä minut tänään muuten.

Iltapäivästä myrskyvaroituksia tuli ainakin kymmenen. Tuolla alhaalla Gangneungin Olympic Parkin yleisöalue evakuoitiin tuulen takia ja kuulemma korkeissa taloissakin tuntui huojuvalle. Me puolestamme olimme aamulla Phoenix Parkissa half pipe-kisassa ja tuulettomampaa ja mukavampaa paikkaa sai hakea. Iltapäivästä alueelle annettiin ulkonaliikkumiskielto myrskyn takia. Että monenlaista on tähänkin ystävänpäivään mahtunut.

Minähän täällä jo kirjoittelin muutama päivä sitten maanjäristyksistä ja tuolloin toivoin ehdottomasti, ettei koreankielisiä varoituksia tarvitsisi ns. sen enempää tällä reissulla ymmärtääkään. No, juuri tänään on taas tuntunut sille, että pitää varmasti sittenkin suhtautua varoituksiin suuremmalla pieteetillä kuin mitä aiemmin ajattelinkaan.

Mutta siis. Täällä kaikki hyvin, olympialaiset etenevät ja toivottavasti huomisesta eteenpäin kaikki kisat saadaan vietyä puolentoista viikon ajan oikeassa aikataulussa eteenpäin. Plus, että toivottavasti yksi oma haaveeni toteutuu. Olen laittanut eteenpäin pyynnön “high demand” -tiketistä lauantain aamupäivälle taitoluistelun miesten vapaaohjelmaan. Olisihan Yuzurun näkeminen yksi kruunu tälle hienolle kisarupeamalleni.

Ja muistathan tämänkin päivän jälkeen, että jokainen päivä on kuitenkin ystävänpäivä kun oikein silmin asiaa katselee.

Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *