Vesiliikunta on viileintä hottia ja poppiakin

 

vesiliikunta

vesiliikuntaMikään liikunta ei koskaan ole turhaa, mutta vesiliikunta ei varsinkaan. Sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Siksi ajattelin vain yksinkertaisesti näin uuden vuoden kunniaksi kannustaa teitä kaikkia uimahalleihin.

Ja miksi juuri tänään olen tästä aiheesta niin innostunut. No, syy on siinä, että kävin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa kokeilemassa itselleni ihan uutta vesi lajia, vesiHIIT iä. Aivan superia. Vaikka olen vesijuossut jo suunnilleen puolet iästäni :), niin nyt oli sitten sellainen puolituntinen vedessä, että jalat hapoilla nousin altaasta.

Ihan mahtavaa. Siitä sitten hiitin jälkeen vielä vesijuoksualtaaseen, niin ah, tunne oli lähes täydellinen. Kaksikymmentä minuuttia tällä kertaa ihan vain palauttelevaa vesijuoksua. Voisin melkein käyttää tähän tätä trendi-ilmaisua #parastajustnyt.

vesiliikunta

vesiliikunta

Ja vielä pari sanaa vesiliikunnasta, näistä välineistä ja sitten vielä kylppäristäkin. Eli siis omana mielipiteenäni sanon ehdottomasti, että niin nopeasti vain kun on saanut vesijuoksemisesta lajina kiinni, niin vyö vaihtoon. Tossuilla ja kuvissa näkyvillä kengillä juokseminen tuo yksinkertaisesti niin valtavan paljon tehoa jo ennestäänkin tehokkaaseen liikkumiseen, ettei faktaa kannata jättää hyödyntämättä. Mutta vielä toistona. Ensin kannattaa opetella (juuri sinulle) oikea tekniikka, jolla saat veden liikettä vastustavat ominaisuudet parhaiten käyttöösi.

Hanskat. Käytä ihmeessä myös niitä, sillä saat ehdottomasti enempi tehoa myös ylävartalollasi tekemään työhön. Hanskoja ja tossuja/kenkiä myydään monissa eri paikoissa ja niitä on eri kokoja. Suositus.

vesiliikunta

Ja sitten näihin kuviin. Nauratti kun otin ne ja yritin epätoivoisesti saada niistä kuvankäsittelyllä värikylläisyyttä pois. Nimittäin tuntui sille, että kun laitan nämä värikkäät tuotteet jo ennestäänkin sanoisinko värikkääseen kylppäriini, niin lähes silmiä häiki. Mutta siinä ne nyt ovat. Kaikki kuvat ilman minkäänlaista filtteriä.

Ajattelinkin, että tässä jossain lähitulevaisuudessa kuvailen teille hieman tarkemmin tuota kylpyhuonettani, jossa on siis turkoosia, valkoista, portugalinpunaista ja terästä. Remontti tehtiin muistaakseni vuonna 2011 ja se on edelleen aivan perfecto.

Täynnä väriä ja elämäniloa jokaiselle päivälle. On nimittäin huomattavan iso ilo, kun Etelä-Suomen pimeinä talviaamuina kampeaa itsensä kylpyhuoneeseen, jossa odottaa Etelä-Euroopan valo, lämpö ja tunnelma. Yhteen viime vuoden kylpypostaukseeni pääset täältä ja kuten luvattua, niin lähitulevaisuudessa omia vinkkejäni toimivaan ja hyvännäköiseen kylpyhuoneeseen.

Mutta ennen sitä. Tehkää itsellenne hyvä uudenvuoden päätös ja päättäkää, että tutustutte oman paikkakuntanne uimahalliin. Annan lupaukseni siitä, ettet pety ja mikäli tarvitset vinkkejä vesijuoksun aloittamiseen, niin kysymyksiä vain tänne. Vastaan enemmän kuin mielelläni liikunnallisen lifestylen kysymyksiin.

Laura

vesiliikunta

 

3 thoughts on “Vesiliikunta on viileintä hottia ja poppiakin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *