Toukokuu ja kaunis ruotsalaiskoti jälleen ihasteltavana!

Kaikille teille, jotka kannustitte maaliskuisen ruotsalaispostauksen jälkeen minua maalaamaan vanhat lautalattiani valkoiseksi, niin kiitos kannustuksesta. Oma rohkeuteni ja ehkä hienoinen turbulenssi myös arkisessa elämässä ovat vielä saaneet minut olemaan maalaamatta ja toistaiseksi viisaimman kommentin antoi myös ehkä äitini, joka kyseli, että olenkohan ymmärtänyt tällä huonekalu- ja tavaramäärällä, kuinka suuresta urakasta olisi kyse.

Olen ymmärtänyt ja siksi hanke on viivästynytkin kaikki nämä vuodet. Mutta pidän edelleen option itselläni valkoisiin lautalattioihin ja option siihenkin, että ajattelin palata naapurimaahamme tästä edespäin aina kerran kuukaudessa parissa. Ovathan nämä kodit vain niin valloittavia ja niistä voi ottaa niin paljon ideoita. Katsokaa nyt vaikka tätä makuuhuonetta ja tuota amppelia yöpöydän päällä!

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

Kaksion verran on siis jälleen katseltavaa. Miten toimiva ja tyylikäs voikaan olla vain 40 neliön koti? Ja sanoisin myös, että melko oikeissa mittasuhteissa koko koti on sisustettu. Kuten taisin juuri pari päivää sitten Svensk Tennin Dagg ista puhuessani kirjoittaa, ne mittasuhteet, ne mittasuhteet. Ehdottomasti yksi tärkeimmistä onnistuneen sisustuksen asioista.

Yksi kiintoista asioista on myös näiden kuvien verhoharmonisuus. Tismalleen sama verholinja kautta asunnon, tismalleen oikella korkeudella lattiasta ja omasta mielestäni ehdottoman oikea ratkaisu on ollut viedä myös verhot kiskolla suoraan kattoon. Hyvä.

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

No, jos ihan totta puhutaan, niin itse kyllä, vaikka pidänkin tuosta kauniista Ikean penkistä sohvapöytänä, olisin valinnut kohtaansa ehkä hieman isomman pöydän. Nyt tuossa on ehkä kokoonsa ja kapeuteensa nähden inanen liikaa korkeutta, mutta toisaalta toki muistaa voi, että tilaa on vain tuo mainittu 40 neliötä. Ja kun katsotte sohvapöytää noissa kaikissa kolmessa ylläolevassa kuvassa niin saattaa myös olla, että kameran optiikka tekee kokonaisuuksista erinäköisiä. Alimmaisessa kun näyttää, että suhteet ovat täysin oikein ja keskimmäisessä penkki näyttää hassun pienelle. Uskon, että tässä on eniten kyse juuri käytetystä kameran optiikasta.

Ja kuten aina näissä kodeissa, niin kiinnittäkää ihmeessä huomiota valaisinratkaisuihin. Itse asiassa ihmetellen mietin sitä, että ovatko ruotsalaiset jotenkin huomattavasti meitä enemmän kiinnostuneita kauniista valaisimista ja valmiita niin ikään satsaamaan niihin? Aika usein nimittäin kun kuvia naapurimaastamme katsoo, niin kyllä sekä ruotsalaisissa että tanskalaisissa kodeissa valaisimet toimivat kodin kruununa. Ja mikäs siinä.

Mutta useinhan niin valaisimissa kuin tietenkin monissa muissakin sisustusratkaisuissa ratkaisuja tehdään hinnan perusteella. On ihan ymmärrettävää, että tuhannen tai kahden tuhannen euron sijoittamista valaisimeen pitää miettiä. Mutta sitten toisaalta, onko kestävään designiin sijoittaminen väärin? Minusta ei. Eikä varsinkaan nykymaailmassa, joka hukkuu kertakäyttöiseen ja turhaan tavaraan.

Mistä valaisimesta sinä unelmoit? Yksi minun suurista unelmistani on Flosin Skygarden. Ja sitä varten pitäisikin jo hieman säästää…

Ihanaa viikonloppua kaikille! Minä lähden testaamaan, millainen on uusi, upea St.George -hotelli Helsingin ytimessä. Palaan tietenkin hotelliin myös täällä Blogissa.

Laura

(Postauksen kuvien käyttöön kysytty lupa. Photos allowed for use in this blog by source: ALVHEM)

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

ruotsalaiskoti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *