Toiletista sen tietää…

…että minkälainen on ravintola tai muu vallitseva julkinen tila, missä olet. Usko pois, tämä on täysin totta, ja nyt puhuu ihan monivuotinen toilettiaddikti…
Ihailen hienoja ja toimivia toiletteja, myönnettäköön se tässä ja nyt. Ja mikä tärkeintä, melko usein toiletti korreloi täydellisesti sen “päämiehen” eli tässä tapauksessa hotellin tai ravintolan tasoa, tyyliä, siisteyttä ja houkuttelevuutta. Eikä tämä näkemykseni ja tuntemukseni ole käytännössä pettänyt missään päin maailmaa eikä koskaan.

Aivan parasta on, että tämä fakta korreloi tasoa, ei ainoastaan tasoa viiden tähden hotelleissa tai ravintoloissa, vaan myös pikkuruisissa, jopa vähän nukkavieruissa paikoissa. Jos sinulla on mahdollisuus vierailla ulkomailla ensin ravintolan toiletissa, voit satavarmasti tehdä päätöksen ravintolaan jäämisestä tai lähtemisestä. Pienikin on kaunista, jos isäntäninä ja emäntinä ovat ihmiset, jotka suhtautuvat kaikkeen tekemiseensä pieteetillä.

No, mutta palataanpa paikkaan, josta tämän postauksen kuvat ovat. Ne ovat aivan Helsingin keskustasta, paikasta, jossa minut on jo pitänyt käydä pitkään, mutta jonne tulin menneeksi vasta tänään. Ilahtumaan, kerrassaan.

En ole hetkeäkään epäillyt, etteivätkö Pikku-Roballa sijaitseva Lilla Roberts -hotelli ja sen ravontola Krog Roba olisi käynnin väärtejä, mutta sanotaanko, että monen muun ihastuttavan asian ohella kellarin wc-tilat silti yllättivät positiivisesti. Saivat nimittäin näkemään punaista!

Kaikessa yksinkertaisuudessaan alakerran toiletti on syötävän suloinen. Miesten ja naisten huoneen yhdistävän aulan väritys on mustavalkoinen ja kaiken keskipisteenä on käsittämättömän punainen, ihastuttava pikkusohva.

En tiedä onko tällä sohvalla välttämättä mitään sen suurempaa käyttöä, mutta ihana se oli, ja ympäristössään täydellinen. Ja sisällä sitten seuraavat täydelliset, jaloillaan seisovat altaat, minun ikuiset haaveeni…

Vaikken vielä ole voinut itse toteuttaa yhdessäkään kylpyhuoneessa tätä jaloillaan seisovan allastason ideologiaa, kyllä sen aika tulee vielä. Sen verran kuikin altaiden reunoja, että päädyin siihen lopputulemaan, että kyseessä ovat italialaisen Globon altaat. Kauniit, kerrassaan kauniit. Niinkuin koko kokonaisuus.

Ja ellette ole vierailleet tässä uudehkossa helsinkiläisessä design-hotellissa, niin voin vielä paljastaa pari juttua. Sen lisäksi, että olen toilettiaddikti, olen myös aamiaisaddikti ja taidan lopulta olla myös melkoinen hotelliaddikti, joten lisää tarinointia Pikku-Robalta lähitulevaisuudessa. 🙂

One thought on “Toiletista sen tietää…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *