Syksyssä on paljon parhaita asioita

Lokakuu, vuoden tylsin kuukausi. No, eipäs ole, marraskuu on vielä tylsempi. Toki silloin ilmassa on jo aavistus tulevasta joulukuusta, joka onkin sitten jo yksi vuoden parhaista kuukausista. Itse asiassa, jos ihan totta puhutaan, syksy on ihmisen parasta aikaa.

Keksin nimittäin paljon hyviä selityksiä sille, miksi syksy on ainakin minulle vuoden parasta aikaa. Ja vaikka lista alla on jo kattava, niin tiedän heti, että jotain jää myös puuttumaan.

1. Saa alkaa polttaa kynttilöitä ihan virallisesti Toki tietenkin koko ajan kodissa, jossa minullakin on valkoiset isot ikkunanpuitteet, valkoinen katto ja seinät sitä miettii, että ei edes uskalla odottaa valoista aikaa. Niin savusta harmaantuneita ovat nimittäin seinät keväällä.

Uskokaa tämä pois. Siitäkin huolimatta, että asetin tunnelmalliset kynttilät ykkösiksi, olen jopa tullut niin tylsimykseksi, että olen rajannut niiden kanssa tunnelmointia vain olohuoneeseen, jotta selviäisin yhden tilan savuuntumisella. Väsyttävän rationaalista voisi joku sanoa, mutta itse olen kokenut näin. (Kuvan ihana tuoksukynttilä on muuten hankittu suosikkipaikastani Halikon Design Hillistä, se on tuoksultaan turve eli peat ja sen merkki on kotimainen Osmia.

Kuka muu muuten tykkää tuoksukynttilöistä? Joillekin ne aiheuttavat migreeniä, mutta onnekseni itse saan tuoksutella niitä päänsärkyvapaasti.

2. Saa etsiä talvivaatteet varastosta No, tämä on ehkä sitten ihan parasta. Mikä vetääkään vertoja sille tunteelle, kun ensimmäistä kertaa saa kietoutua isoon huiviin ja villakangas- tai toppatakkiin. Se se vasta parhautta ihmiselämässä on.

3. Aavistus lumesta Pari hiutaletta tuli jo tänne eteläänkin viime viikolla ja itse asiassa eilenkin. Ihanaa. Luo uskoa siihen, että joskus vielä pääsee hiihtämään. Olen sikäli hassu ihminen, että vaikken itse aina (tuskin koskaan) jaksakaan Paloheinään raahautua, olen syvästi iloinen jokaisen puolesta, joka tekee niin.

Ehkä tänä talvena palaankin toden teolla tuon hienon harrastuksen pariin.

4. Pimeys Minulle on ihan sama onko kesäaika vai talviaika vai mikä aika. Ajan katson kellosta, ulkoilman valaistuksen näen katsomalla ikkunasta ulos ja syksyllä pitääkin olla pimeää. Ihanaa herätä pilkkopimeässä ja itse asiassa ihkua tulla töistäkin kotiin pimeässä. Ainoa asia, jonka tiedän itselläni pimeydestä kärsivän, on into liikkumiseen. Mutta tämän lupaan parantaa – ensi viikolla viimeistään. Seuraavalla ehdottomasti.

5. Syksy on täynnä kivoja työjuttuja Nythän olen siis ollut vakituisessa päivätyössä seitsemän kuukautta. Muutos on ollut todella iso verrattuna entiseen yrittäjän elämään, mutta kivaa uutta, jos toki haastavaakin, on tämä aika ollut. Mahtavaa, että minulla on mukavia työkavereita. Niin siistiä lähteä vaikka porukalla lounaalle.

Plus, että juuri tänä syksynä minulla on ollut ihan superisti myös muita kivoja työjuttuja. Huomisiltana jälleen pääsen sisustusiltaan Vepsäläiselle ja tämä kiertue onkin ollut niin huippua. Ehdottomasti yksi kivoimmista työprojekteistani koskaan, tosin nyt illat jo alkavat käydä vähiin.

6. Joulu tulee Ei kaipaa lisäselvityksiä.

6. Muut kivat jutut Muitakin kivoja juttuja on tulossa. Yksi sisutukseen liittyvä työjuttu, josta ei vielä voi toki pihistäkään. Sitten lähdetään hyvän kamun kanssa itsenäisyyspäivän lieppeillä pohjoiseen ja siellä sitä vasta saa siitä rakastamastani pimeydestä nauttiakin.

Ai että, tuskin maltan odottaa sitä yöjunan puksutusta ja fiilistä, kun astuu junassa ulos ja miettii, että talvi ja Suomen Lappi on niin arvostettavin asia.

Mutta ennen Lappia nappaan seuraavaksi lehden käteeni ja katson mitä uusi, ihanan tummanpuhuva Elle Decoration on loihtinut sivuilleen.

Laura

psst. Kirjoitin muuten syksystä, tosin hieman eri näkövinkkelistä, niin ikään taannoin. Lukaise ihmeessä tuo tarina tämän linkin takaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *