Rakkaudesta Raumaan – jälleen kerran:)

rauma

Kun menen Raumalle, menen kotiin. Vaikka, jos nyt aivan rehellisiä ollaan, niin olen pyhärantalainen. Se on pieni Rauman naapurikunta. Mutta olen siis ylpeydellä tätä kaikkea. Rakkaudesta Raumaan ja Pyhärantaan.

Tulikin muuten mieleen, ennen kuin jatkan yllä näkyvien taulujen hehkuttamista, että jos joku haluaa tietää, mitä ajattelen juuri kotikunnastani Pyhärannasta, niin täältä löytyy ihan tuoreita ajatuksiani aiheesta:) Ja jos joku taas haluaa tietää, mitä ajattelen Raumasta, niin täältäpä kurkkaat maailman ihanimpaan Vanhaan Raumaan ja täältä taas pääset tutustumaan muutama sata vuotta vanhaan raumalaiseen upeaan laivanvarustaja-porvariperheen kotiin, Marelaan.

Ja nyt sitten, nyt mennään Pisi ja poikiSillail oikke. Ja mitä ettäkö? No, mennään pitkin ja poikin – ja tuota toista ei voi kääntää” se nyt vaan on “Sillail oikke”. Rauman murretta parhaimmillaan. Ja tuossa pienemmässä taulussa on paljon kaikkia ihanuuksia lisää. Kloosuttamist, aanamist, flatkuttamist ja kiälittelemist, muun muassa:).

Voi kuulkaa, että hymyilen näitä juttuja tähän kirjoittaessanikin. Ja siksi olikin selvää, että rakastuin näihin tauluihin jo muutamia viikkoja sitten, kun raumalaisen Sisustustalo Kodinonnen omistaja Johanna Närvä näistä minulle ylpeänä kertoi. Se oli rakkautta ensi kuulolla ja pikku silmäyksellä, kuvat sain siis itsekin ihailtavaksi vasta pari päivää sitten. Ja nyt kun esittelen nämä myös teille, niin niin eiköhän se ole kaikille, ainakin raumalaisjohdannaisille, niin ikään rakkautta ensi silmäyksellä.

Samalla myös Johannalle onnittelut jälleen kerran onnistuneesta ajatuksesta nostaa Raumaa ja sen historiaa näkyville.

rauma

rauma

rauma

Ovathan nuo nyt niin ihania. Ja sitä paitsi niistä löytyy kaikkea, mikä on tällä hetkellä kovasti trendikästäkin. Toki taulut itsessään, mutta muun muassa tuo kulta. Tämän Johanna kertoi erityisesti näihin tauluihin halunneensa. Kuten myös kartan. Kartat ovat häntä niin ikään kiinnostaneet aina ja tähän tarkoitukseen mikäpä sen parempi olisi ollutkaan kuin Rauman kaupungin rakentamistiheyttä kuvaava kartta. Kartat ja kotiseutuyhteys näkyy muuten tällä hetkellä muutaman muunkin yrityksen valikoimissa. Pyrin kirjoittamaan aiheesta joskus lisää, kunhan ehdin ensin tutustua tuotteisiin.

Kokonaisuudessaan nämä molemmat ihastuttavat raumalaistaulut (joiden koosta muuten minulla ei mitään tietoa)  kunnioittavat 575 -vuotiasta Rauman kaupunkia tyylillä, tiedolla ja tietenkin visuaalisesti, ovathan nämä parhaimmillaan hienoja sisustustauluja. Toki, ehkä kuitenkin kotiin, jossa on jokin raumalaisyhteys, tai no kukas sitä lopulta tietää. Saahan näihin “ulkopaikkakuntalainenkin” ihastua:).

Äkkiä tulisi mieleen ajatella että tuosta Sillail oikkesta tulee minun suosikkini, rakastanhan murteita enkä ole itse koskaan pyrkinyt pääsemään eroon Rauman murteesta. Se on pala minua, äärimmäisen tärkeä pala Lauraa.

rauma

rauma

rauma

rauma

 

2 thoughts on “Rakkaudesta Raumaan – jälleen kerran:)

  • Vastaa Tuulia 7.4.2017 at 07:24

    Kivat ideat – murresanakäännöstauluja saisi olla useammastakin paikkakunnasta kyllä. Ensi kesänä toivon mukaan vihdoin pääsen tutustumaan paremmin tähän viehättävään kaupunkiin, vinkatkaapa hyviä majoituspaikkoja!

  • Vastaa Laura R 7.4.2017 at 09:24

    Hei. Tervetuloa tai tervemenoa Raumalle! Se on aivan paras paikka maailmassa. Kalatorin majatalo on kiva majoituspaikka aivan Vanhan Rauman sydämessä, sitä nyt ensi hätään suosittelisin. Siellä myös erinomainen ravintola!

    Nähdään Raumalla. Yst. Laura R

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *