Raikas, viehättävä ja tärkeä IPI Kulmakuppila

ipi

ipi

Mietin pitään tuota otsikkoa, että miten saan siihen tämän tarinan kannalta tärkeitä asioita? Mietin ennen muuta siinä mielessä, että miten vaikka esimerkiksi sanat viehättävä ja tärkeä keskustelevat keskenään.

No, Kallion kaupunginosassa IPI Kulmakuppilassa ne joka tapauksessa kulkevat mainiosti käsi kädessä. Kun kuppila avattiin elokuussa 2015 sen erityispiirteenä olivat kahvilan sekä sen sisustuksen että muiden toimintojen kulkeminen käsi kädessä niin, että kuppilassa on mahdollisuuksien mukaan otettu huomioon myös sen kehitysvammaiset työntekijät.

Itse ehätin paljon kiitosta saaneeseen paikkaan ja vieläpä puolivahingossa ensimmäistä kertaa vasta runsas pari viikkoa sitten, mutta olin vaikuttunut. Olo olo suorastaan piristynyt vielä, kun jätin kuppilan. Raikasta, kaunista, tunnelmallista, mutta samalla helppoa ja avaraa. Sitä kaikkea vaikuttaa olevan IPI ja siksi kävin siellä tänään myös lounaalla.

ipi

ipi

Tilan sisustussuunnittelusta on aikanaan vastannut Petra Majantie, joka on suunnittelut koko tilan siis siitä erityistarpeesta, että paikalla tulee työskentelemään paljon kehitysvammaisia.  Ja varmasti tiloissa onkin paljon juuri sellaisia yksityiskohtia, jotka eivät ehkä ensi silmäyksellä välity, mutta jotka nimenomaan palvelevat sujuvaa työskentelyä.

Kun lounaan ääreltä katselen ympärilleni, tulee joka tapuksessa tunne, että tiloissa helppo ja mukava olla sekä henkilökunnan että asiakkaiden. Ja kaikkein eniten ehkä sanoisin, että IPIssä on kiva fiilis. Luulisin siis, että kokonaisuus on helposti täyttänyt myös alunperäiset  Lyhty ry n haaveet omasta työpaikasta kahvilatyöpajalaisille. Sanoisin IPIn kyseessä ollen, että haaveet ovat varmasti täyttyneet ja hieman ylittyneetkin.

IPI

Mutta vielä myös itse kuppilan habituksesta. IPI on siis 60-lukulaisen talon alakerrassa Porthaninkadun kulmassa. Talo on Kallion upean kirjaston kupeessa oman aikakautensa lapsi ja itse asiassa sen alakerran katutasolle IPI sopii jostain syystä kuin nakutettu.

ipi

 

ipi

Kuppila keskustelee yhä edelleen mainiosti isäntätalonsa rakennusvuoden kanssa, mutta se on silti sisältä raikas, valoisa ja kutsuva. Sisällä ei ole mitään valmista elementtikalustehöttöä, vaan kaikki on hankittu tarpeeseensa kyseiseen kohteeseen ja tunne toivottavasti välittyy myös näistä kuvista.

Itse kävin siis taannoin IPIssä aamukahvilla ja smoothiella ja tänään kasvissosekeittolounaalla, nam. Eli noin isossa kuvassa kahvila tarjoaa siis lounasta, lauantaibrunssia ja vaikka mitä. Lue lisää tästä. Mikään myöhäisiltojen notkumispaikka IPIei ole eikä se ole avoinna myöskään sunnuntaisin.

ipi

ipi

ipi

Eli jälleen Helsingin kahvilavalikoimissani on yksi uusi mukava paikka. Minä itse en niin usein Kalliossa pyöri, mutta aluehan tunnetaan nykyään nimenomaan kahviloistaan ja myös kaupungin ykköstrendiravintoloistaan.

Mutta yhden tarkoin varjellun salaisuuden paljastan teille. Käykää Kallion Rivierassa. Se on niiiiin ihana elokuvateatteri, että itse asiassa soisin kansan tulevan sinne vaikka kauempaakin. Mutta varaa paikkasi upottaville nojatuoleille ja viinilasin ääreen ajoissa…

Mukavaa maanantaita,

Laura

ipi

 

ipi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *