Perinteinen pihasauna kunniaan!

Onpas nätti, oli ensimmäinen ajatukseni, kun avasin tänään Harvialta tulleen sähköpostin. Kuulin kyllä jo etukäteen, että maailman suurin kiuasvalmistaja on siirtämässä osaamistaan ulos ja lanseeraan ensimmäiset pihasaunansa, mutta lopputulos on ehkä odottamaani enemmän design!

Itse uskon vakaasti siihen, että pihasaunat noin ylipäänsä tekevät jälleen tuloaan, kun muihinkin ulko-oleskelutiloihin panostetaan niin kovin ja ihmiset myös arvostavat perinteitä entistä enemmän. Ennen muuta tulee mieleen sellaiset ulkoilmaihmiset, joilla ei ole omaa mökkiä, mutta jotka ovat silti “henkisiä mökkeilijöitä”:) Kun pihalla saa lämmitellä saunaa, saunomisesta tulee jälleen saunomista eikä saunassa käymistä.

Ai, siis mikä ero noilla kahdella asialla on? No, aika usein, myönnän, että olen itsekin jälkimmäiseen ryhmään kuuluva. Käyn saunassa, tulen sieltä pois suihkuun ja se on siinä. Jos saunoisin, kävisin hyvin lämmitetyssä saunassa, oleskelisin siellä rauhassa, kävisin vilvoittelemassa, saunassa jne. Tähän kaikkeen jos laittaisin aikaa pari kolme tuntia, silloin voisin sanoa saunovani. Kuinka moni teistä muista muuten saunoo….oikein? 🙂

Mutta palataanpa vielä tähän Harvian Solide -designsaunaan. Näitä siis valmistetaan kolmessa koossa, suurimmassa mallissa on saunan, pukuhuoneen ja katoksen lisäksi vielä saunatupa. Perusmateriaali on kosteudenkestävä pituussuunnassa laimoitu GLT-kuusi. Ulko- ja sisäseinät voi halutessaan käsitellä maalilla ja saunasuojalla- tai vahalla, mutta käsittelemättömäksikin kokonaisuuden voi jättää.

Pidän itse erityisesti siitä rakentamistavasta että piha- ja mökkisaunoissa noin yleisestikin ajateltuna tulipesä täytettäisiin jollain muotoa saunan ulkopuolelta. Näin puusta (aina) irtoava roska ei sotke saunaa ja puhdistautumispaikka on helpompi pitää puhtaana.  Tässä kuvan pihasaunassa kiukaan luukku aukeaa ulos terassille, keskikokoisessa sisälle pukuhuoneeseen ja suurimmassa mallissa saunatupaan.

Saunomista siis tähän iltaan. Olenkin nyt tällä vanhemmillani oleillessani nauttinut saunasta jokaisena iltana. En itse tiedä mitään yksinkertaisempaa tahi helpompaa ihonhoitokonstia kuin saunominen. Suosittelen kaikille!

ja PS. Nämä Solide -pihasaunat monen muun kivan asian muassa esitellään Helsingin messukeskuksessa nyt to-su  pidettävillä Kevätmessuilla. Nähdään siellä!

Kaikki kuvat: Harvia

3 thoughts on “Perinteinen pihasauna kunniaan!

  • Vastaa Virpi 9.4.2016 at 02:44

    Todella kaunis sauna 🙂 mutta kyllä varmasti on hintaakin. Rakensimme hirsisaunan omakotitalomme pihalle vuosi sitten ja kyllä se on ihana, löylyt ovat pehmeät kuin savusaunassa ja kynttilänvalossa on tunnelmaa. Sauna on sisältä musta, lauteet vaaleat ja pienen pukutilan seinähirret kuultavan valkeat. I love it. Sähkösaunan käyttö jäänyt melko vähälle…

  • Vastaa LauraR 11.4.2016 at 11:40

    Kaunishan tämä on! Mutta pihasaunat tosiaankin kunniaan. Itse vietin viikon Luostolla, sieltä muuten kuvia maaliskuulla otsikkojen “Luoston lumo” – alla, ja siellä oli toki sisäsauna, mutta se pihasauna, se se vasta jotain olikin:) Lämmitettin hartaudella lumen keskellä sitä viikon kuutena iltana – ei tullut mieleenkään mennä sisälle sähkösaunaan!

  • Vastaa Jari Pelkkikangas 8.5.2016 at 21:31

    Citysauna.fi kopio!,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *