Taulun paikka ja kiehtova tauluasetelma!

tauluasetelma

tauluasetelmaPidän tänään ja huomenna vapaapäivän ja siitä inspiroituneena saan kirjoittaa teille yhdestä lemppariaiheestani eli siitä, miten taulut kannattaisi sijoittaa seinälle. Eli millainen on oikea tauluasetelma? Hassu kysymys, johon ei tietenkään ole vastausta, mutta tiedän kysymyksen olevan toisaalta melko puhuttelevan niin ikään.

Eli siis kaikessa yksinkertaisuudessaan on paikallaan miettiä sitä, että pitääkö taulut sijoittaa niin kuten ne on aina ennenkin sijoitettu tarkkaan linjaan vai voiko niillä iloitella kuten haluaa? Kun kysyn tätä sisustusluentojen aikana, on itselleni melkoinen yllätys, että aika moni viittaa myös niiden “sekametelisoppataulukokonaisuuksien” kohdalla. Kertooko se sitten siitä, että ihmisten mielipiteet ovat vapautuneet vai siitä, että näitä erilaisia kokoelmia näkyy nykyään yhä enemmän. Veikkaisin, että jälkimmäisestä.

tauluasetelma

tauluasetelma

tauluasetelma

Varsinaisesti inspiraatio tähän postaukseen lähti tästä yllä olevasta kuvasta, joka onnistui puhuttelemaan. Itse en kuuna päivänä lähtisi visioimaan keittiön takaseinälle tuollaista kollaasia. Ja kuitenkin se syystä tai toisesta viehättää silmääni kovin.

Toki tila saattaisi olla kotoisampi, jos taulut olisi laitettu suorakaiteisempaan muotoon, mutta silti tuo vain toimii. Ehkä se toimii myös siksi, että muu asunto ruokailutilan ympärillä on pehmeämpi ja kotoisa ja samoin näkymä olohuoneeseen. Mutta miten te muut näette tämän, tykkäättekö?

Kannattaa samalla myös kurkata yllä olevan kuvan myötä siihen ja postauksen kahteen ensimmäiseen kuvaan. Olohuoneen taulujen asettelu tässä kodissa vasta  persoonallinen onkin. Jollain tavalla näen tämänkin toimivaksi.

tauluasetelma

tauluasetelmaTästä makuuhuoneen kokonaisuudesta tykkään aivan valtavasti. Tuo valaisin yhdessä yhden taulun kanssa on ihan mielettömän upea kokonaisuus. Tuo inspiraatiota itsellekin.

Ensin luulin, että tuo valaisin menee kääntyessään ihanan taulun päälle, mutta tarkempi tutkailu kertoo, että tuon varren pystyykin työntämään tuonne sisälle ja sitä myöden valaisimen kiinni seinälle, kun sitä ei tarvita. Ihana kokonaisuus, kerrassaan.

Ylipäänsä ottaen tässä kodissa on erinomaisesti onnistuttu siinä, että taulut on sijoitettu varmasti kodissa asuvien ihmisten katseen mukaan. Kollaasit on tehty sinne, minne katse osuu ja niillä on haettu moniulotteisuutta ja särmää. Väittäisin, että jokaisessa tilassa uusi ihminen pysähtyy hetkeksi katsomaan kodin seinällä olevaa taidetta ja sitä kutsuisin itse hyvinkin kiehtovaksi onnistumiseksi.

Iloa päivään,

Laura

(Kuvien käyttöön kysytty lupa. Photos allowed for use in this blog by source: ALVHEM)

tauluasetelma

 

 

2 thoughts on “Taulun paikka ja kiehtova tauluasetelma!

  • Vastaa Luostari Pirjo 14.11.2018 at 22:02

    Ihanat kuvat – niinkuin oli tänään myös esityksessäsi Vepsäläisen illassa. Meillä uusi koti ja seiniltä puuttuu vielä kaikki sisustus. Kiva saada inspiraatiota hyvistä kuvista.

    • Vastaa Laura 14.11.2018 at 22:19

      Kaunis kiitos kommentista. Kuvista saa paljon inspiraatiota kyllä ja siksi käytän itse paljon instagramia, kv-sisustuslehtiä, kotimaisia lehtiä, pohjoismaisia kiinteistönvälitystoimistoja ja seuraan tarkoin myös kotimaisia asuntomyyntisivustoja. On hienoa myös nähdä, miten suomalaiset elävät ja asuvat ja ennen muuta se, miten trendit ja yhteiskunnan muutokset näkyvät asumistrendeissä. Kiva, että ilmeisesti viihdyit tänään ja nauti uuden kodin laitosta. Seinät ovat niitä herkullisimpia suunniteltavia… 🙂 T Laura

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *