Joululahja – hotelliyö Helsingissä…

Ja vaikka helsinkiläiselle. Joululahjaksi hotelliyö, siis Helsingissä. Kyllä kyllä. Suosittelen erittäin lämpimästi, arkea kun ei aina tarvitse “paeta” merta edemmäs.

Tämä juttu on itse asiassa jouluisuudessaan mielestäni myös hauska. Se liittyy kaikkein eniten rakkauteeni lähes jokaiseen hotelliin, postaukseni liittyy toki tuohon otsikkoon eli joululahjaan, mutta yllättäen myös Helsingin Sanomiin. Olin nimittäin viikko sitten yhden ystäväni kanssa todellinen edelläkävijä ja nyt voin sitten vinkata tätä pikkuvinkkiä arkeen teille muillekin helsinkiläisille ja suomalaisille.

Eli mikä tämän kaiken liittää tuohon Hesariin. No se, että olin juuri runsas viikko sitten kuuluttanut lähipiirilleni, että pitäisi useammin vaan varata huone kotikaupunkinsa lukuisista ja yhä upeammista hotelleista ja tasan kaksi yötä myöhemmin, kun olin itse juuri toteuttanut tämän ajatukseni, luin aamulla Hesaria, jossa otsikko kuulutti “Helsinkiläiset pakenevat arkea lähelle…”  Niin hupaisaa ja niin totta.

No, ihan totta jos puhutaan, en minä nyt varsinaisesti paennut mitään. Ajattelin vain, että itsenäisyyspäivän aattoa voi hyvin viettää myös ihastellen Kaartinkaupungin uutta ja persoonallista Hotelli F6 sta. Ja nyt sitten saatte tekin ihastella tätä 66 huoneen boutique -hotellia, jonka ehdoton sydän tulee esille kaikissa yllä olevissa kuvissa.

Monista muistakin keskustan uusista hotellikonsepteista (mm. Lilla Roberts) vastannut Jaakko Puro/Puroplan on ideoinut tämän Fabianinkadun alussa sijaitsevan hotellin sisäänmenon, ööö….Pihaksi, talvipuutarhaksi, golfkentäksi… En aivan tarkoin tiedä, että mikä termeistä olisi ihan oikea. Voitte hahmotella itse:)

Joka tapauksessa vastaanoton jälkeen kävellään kylmää, mutta kaunista ja kalustettua sisäpihaa pitkin kohti hotellihuoneita. Ne saattavat olla “nurmikentän” laidalla sisäpihalla tai sitten kerroksissa. Varmaa on, että kokonaisuus tekee vaikutuksen, hämmentää, ilahduttaa, ihmetyttää tai ehkä jopa huvittaa.

Käytävillä ja hotellihuoneissa sisällä vallitsee erittäin tummanpuhuva tunnelma. 10+ mustista ovista ja punaisista ovinumeroista sekä erityisesti valtavan kokoisesta kylpyhuoneesta. Mikä onkaan sen juhlavampaa kuin mahtua kylpytakin ja pyyhkeen kanssa suihkutilaan ja pukea suihkutilan lämpimässä päälle jo ihanan paksu kylpytakki. Edelleen, korkea arvosana tästä osiosta.

Tuon yllä linkatun Helsingin Sanomien jutun mukaan Helsingissä eletään nyt kaikkien aikojen hotellibuumia ja tänä vuonna tehdään kaikkien aikojen yöpymisennätys. Se kuullostaa hyvälle ja kun vielä tässä samanaikaisesti kuuntelen pääuutisia, jossa kerrotaan Suomen talouden vihdoin kääntyneen nousuun, niin ei voi kuin iloita. Hienoja uutisia näin joulun alla.

Ja joululahjaideoista vielä, näistä hotellihenkisistä. Olen edelleen ehdottomasti sitä mieltä, että Helsinki on tätä nykyä niin “siisti kaupunki”, että tänne ihan oikeasti voi antaa lahjaksi hotelliviikonlopun tai vaikkapa sitten sen yhden yön. Hotelli F6 ei ole budjettihotelli, mutta ei överikalliskaan. Yhden yön lahjaksi erinomainen.

Sisustuksellisesti ja muutenkin itse odotan hotellien suhteen ehdottomasti ensi kesää ja sitä, että Ruttopuiston kulmalle avataan uusi St.George. Se on varmasti kaikin puolin täydellisen hieno visuaalinen luomus. Mutta sitä ennen teen visiitin niin ikään Kaartinkaupungissa sijaitsevaan Lilla Robertsiin. Jos hotellissa on niin täydellinen aamiaisbrunssi, millaisia voivatkaan olla huoneet.

Näillä ajatuksin, kun jouluun on tasan kymmenen yötä.

One thought on “Joululahja – hotelliyö Helsingissä…

  • Vastaa Jani-75 16.12.2016 at 10:06

    Hyvää joulua Lauralle pus:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *