GEDIGO – designia Keski-Pohjanmaalta maailmalle

GEDIGO

Minulla oli viikko sitten ilo tutustua hieman lähemmin kokkolalaiseen yritykseen, GEDIGO – Piece of Finland iin. Olin toki jo ennen messuja tietoinen heidän kauniista tuotteistaan ja kun ajankohtaiseksi tuli myös se, että haastattelin messuyleisölle pariin otteeseen yrityksen omistajan ja pääsuunnittelijan Anne-Mari Sundqvistin, niin jäi mieleen, että ehdottomasti laitan pari lausetta ja kuvaa myös tänne blogiini.

Perimmäinen syy ei kuitenkaan ollut pelkkä haastattelu, vaan kovin kuvauksellinen osasto ja kauniit, ekologiset tuotteet. Plus, että GEDIGO, jonka tuoteperhe valittiin tovi sitten muun muassa Habitaressa sisustustoimittajien tusinaan ja taannoin myös Frankfurtin Ambiente-messujen trendinäyttelyyn, oli se juuri lähdössä myös Milanon Design viikoille Elle Decor Salone del Mobile -näyttelyyn. Se, että suomalainen yritys, vaikka vain parillakin tuotteellaan, näkyy tämäntyyppisissä yhteyksissä, se on ehdottomasti maininnan arvoinen asia ja ihan yhtä ehdottomasti asia, joka kannusti minua siihen, että kuvailin myös tänne blogiini näitä kauniita asioita.

GEDIGO

GEDIGO

Me siis ehdimme siinä Anne-Marin kanssa viikonloppuna jutustella enempikin, joten kerronpa teille yhden pienen, mutta kiintoisan yksityiskohdan Kokkolasta maailmalle ponnistavan GEDIGOn historiasta. Anne-Mari nimittäin aloitti designtuotannon vielä Naantalissa asuessaan, teki poronnahkaisen istuma-alusen ja sille samasta nahasta säilytyspussukan. Tämä kädessään Anne-Mari marssi Artekille, ja kun sieltä kysyttiin, voisiko tuotteessa lukea Artek, Anne-Marille vahvistui, että hänellä on kyky suunnitella.

Vuotta myöhemmin, 2011, edessä oli muutto takaisin kotiin Kokkolaan ja samalla vanhassa nahkakaupungissa sai alkunsa myös GEDIGO Piece of Finland. Ja ruotsinkielisellä alueella kun ollaan, niin nimi tulee sanasta ´gediget´ joka taas on ruotsia ja tarkoittaa aitoa.

GEDIGO

Eli aidon äärellä ollaan ja mitäpä muuta tuotteet voivatkaan olla, jos ne ovat suomalaista puuta ja poronnahkaa. Maininnan arvoinen asia on tietenkin myös se, että koko tuoteketju hoituu Kokkolassa ja sen lähituntumassa.

Vaikka oma suosikkini on nahkainen “puunkantokori”, niin tuoteperheen tunnetuin yksilö taitaa olla Odda Bench, kaunis saarnipuinen penkki, jossa katseenvangitsijat löytyvät minusta ehdottomasti penkin alta. Soljet, nahka ja tikkaukset ovat uskomattoman kauniit ja mikä parasta, penkki tulee kotiin ihan vain laatikossa ja jokainen pystyy kokoamaan sen itse.

GEDIGO

GEDIGO

GEDIGO

Ja joskus on hyvä hetki ottaa tilanteesta vaarin ja varmistaa joku asia. Näin tein iltapäivästä, kun laittelelin Anne-Marille viestiä kysyäkseni, mistä sanasta tuo yrityksen nimi taas tulikaan. Samassa viestissä kyselin tietenkin, että miten Milanossa meni ja uskokaa tai älkää…GEDIGOn tuotteet ovat Salone del Mobilen tuoteluettelossa kyllä – mutta itse tuotteita ei ollut missään eikä ilmeisesti kukaan oikein tuntunut tietävän, että missä ne mahdollisesti olisivat tai niiden pitäisi olla….tai jotain.

Sanoisinko, että kovin italialaista, mutta eipä anneta tämän tätä postausta häiritä. Olen nimittäin aivan varma, että GEDIGO, joka siis tähtää nimenomaan maailman markkinoille, tulee valloittamaan tätä maailmaa entistä isommin ja ekologisemmin tulevaisuudessa, joten uusia uutisia odotellessa.

Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

Laura

* GEDIGON Albmi Hanger double saatu blogin kautta

GEDIGO

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *